Au fost Zidane și Deco. Azi a venit și și-a lăsat ghetele în bar Michael Owen. Tot marca Umbro, din vremurile în care Owen făcea furori la Liverpool. Apropo, se pare că de Golden Boy sunt interesate câteva cluburi mari din Europa. Ce repede trece timpul, Owen are 30 de ani deja.
Ghete de colectie in miniatura: Michael Owen
Gica Popescu si Real Madrid
Înainte de a il oferta pe Hagi, Real Madrid a vrut să mă transfere pe mine. Președintele de atunci al clubului spaniol a venit să mă viziteze pe durata Mondialului din Italia 90, însă am ales PSV Eindhoven.Gică Popescu într-un interviu acordat în 1990 celor de la El Mundo Deportivo, moment în care juca pentru echipa olandeză. Popescu a ajuns ulterior să joace pentru Barcelona.
foto via
Kobe Bryant si fanii Barcelonei
Toată lumea iubește Barcelona acum când joacă frumoș și câștigă meci de meci. Oricum, frumos gestul de își aminti de Ronaldinho. Vedetă la vedetă trage.
Bătăi și faulturi
Maradona, Eric Cantona, Materazzi, Bergkamp, Ronaldinho, etc... nume mari din fotbalul mondial au participat la realizarea acestei capodopere cinematografice cu final apoteotic.
Daca doriti sa revedeti: Dinamo - Foresta Falticeni 4-5
Auch! Trec anii iar meciul ăsta se transformă într-unul dintre momentele antologice ale fotbalului românesc. Liviu, care era clasamentul atunci?
Gigi Becali, Barack Obama si Steaua
Una pe față, două pe dos. Gigi Becali dă semne că a început să se plictisească de Steaua realizând că a fost o unealtă inutilă tuturor scopurilor pe care și le-a propus atunci când a decis sa bage bani în club. Nici tu post de parlamentar, nici președinte, nici tu bancă, nici măcar un amărât post de televiziune care să transmită on-line din palat. Doar ceva meciuri prin Liga Campionilor, deplasări în care pleca zmeu și se întorcea…pur și simplu.
.
Puțini au crezut la început că Barack Obama se va transforma în președintele cu nr. 44 din istoria Statelor Unite. Favoriții au fost mereu cei din echipa Clinton, Hillary ca atacant central, și Bill ca antrenor, ei erau cei desemnați de democrați să îi reprezinte în Liga Presedinților. Cred că americanii nu au fost ferm convinși de faptul că au un președinte de culoare până acesta nu a depus jurământul de credință pentru a doua oară în fața marilor magistrați. Mai mult ca sigur mulți s-au așteptat ca în minutele de prelungire să apară Hillary și să spună că totul a fost o glumă pusă la cale în colaborare cu Oprah și Jay Leno, și că Obama va fi numit noul ambasador al SUA în România, un post de mare perspectivă, pe care Barack și-l dorea de ceva vreme.
.
Cine să fie Barack Obama al Stelei? Gigi Becali în nici un caz pentru că pe el nu îl alege nimeni, el se auto-alege. La el nu poate fi vorba de factorul surpriză pentru că pe el toată lumea îl cunoaște. Si totuși, în cazul fantastic în care la Steaua ar putea fi organizate alegeri, tot Becali va câștiga, pentru că spre deosebire de alegerile americane, alegătorii steliști nu prea au chef de sporturi extreme în vremuri de criza financiara, iar dacă Gigi Becali nu are bani, atunci cine?
.
Cine dracu are curaj să se bage acum la Steaua?
Inter, Beckham si restul lumii
Serie A ar trebui să îi mulțumească lui Jose Mourinho pentru că din direcția lui vin petele de culoare într-un campionat italian tot mai slab ca nivel fotbalistic. Ciudat sa spui asta despre un antrenor ca Mourinho care nu a fost niciodată adeptul jocului-spectacol, însă ce altceva să îți atragă atentia?
A revenit Totti la Roma, a marcat iar Beckham pentru AC Milan iar fanilor nu prea le-a plăcut schimbarile facute de Ancelotti, nici măcar cea prin care a intrat Ronaldinho in joc. De altfel Milanul a fost egalat in ultimele minute ale partidei, ba chiar ar fi putut pierde meciul dacă portarul Abbiati nu ar fi fost atent în câteva ocazii. Fiorentina a câștigat și ea în cele din urmă un meci fără Mutu pe teren.
Rezultate etapa21
Atalanta-Bologna 0-1
Cagliari-Siena 1-0
Fiorentina-Napoli 2-1
Milan-Genoa 1-1
Sampdoria-Lazio 3-1
Udinese-Juventus 2-1
Chievo - Lecce 1-1
Torino-Reggina 0-0
Roma-Palermo 2-1
Catania-Inter 0-2
Clasament:
1 Inter 49
2 Juventus 43
3 Milan 41
4 Genoa 37
5 Roma 36
6 Fiorentina 35
Pentru rezumateCatania - Inter 0-2
Udinese - Juventus 2-1
AC Milan - Genoa 1-1
Roma - Palermo 2-1
Eurogoluri: Van Persie , David Beckham
Minutul 92. Primești o pasă trimisă de la mijlocul terenului. Trebuie să fii foarte bun și să știi ce să faci cu o asemenea mingea. Preluare pe piept și șut din alergare din unghi. Van Persie style!
Gol marcat de Beckham din... lovitură liberă. Însă nu orice lovitură liberă. Watch!
Van Persie
Beckham
Mai vrea Liverpool titlul in Premier League?
Trei remize in ultimele trei partide. Acesta e scurtul bilant retrospectiv al celor de Liverpool si pozitia de lider a fost pierdut in fata atacului furibund al celor de la Manchester United.
Inca o remiza pentru echipa lui Rafa Benitez, de aceasta data in fata celor de la Wigan, doua puncte pierdute cu doar sase minute inainte de finalul partidei atunci cand Mido, egipteanul celor de la Wigan a transformat o lovitura de pedeapsa, anuland astfel avantajul luat de Liverpool pe finalul primei reprize prin golul marcat de Benayoun. Statistica e dura cu Liverpool. Sapte egaluri in ultimele zece partide. Multe puncte pierdute.
Sanse irosite de care au profitat cei de la Manchester United care pur si simplu i-au zdrobit pe cei de la West Bromvich Albion cu 5-0, scor scurt in conditiile in care elevii lui Alex Ferguson puteau face scor de rugby.
Alta echipa care nu a pierdut oportunitatea de a se apropia de Liverpool este Chelsea, victorioasa si eain intalnirea cu Middlesbrough, in timp ce Arsenalul lui Arsene Wenger da rateu dupa rateu si se indeparteaza de pozitiile fruntase ale clasamentului, punandu-si in pericol participarea in viitorul sezon de Champions League.
Premier League, Rezultate Etapa 23
Everton-Arsenal 1-1
Portsmouth-Aston Villa 0-1
Wigan-Liverpool 1-1
West Bromwich-Manchester U. 0-5
Chelsea-Middlesbrough 2-0
Manchester City-Newcastle 2-1
Blackburn Rov.-Bolton Wand. 2-2
Sunderland-Fulham 1-0
Tottenham-Stoke City 3-1
West Ham Utd.-Hull City 2-0
Clasament
1 Manchester United - 50 puncte
2Liverpool - 48 puncte
3 Chelsea - 48 puncte
4 Aston Villa - 47 puncte
5 Arsenal - 42 puncte
6 Everton - 37 puncte
Fabio Capello si striptease-ul
Cât este el de dur ca antrenor, pe atât de moale este în fața femeilor. I-a zis tipa să se deschidă pe flancuri și a executat conștiincios...Must see!
Incidente incredibile in Italia: Nu zice hop pana nu ai sarit parleazul!
Vă mai aduceți aminte de arbitrul Bocăneala și meciul dintre Cetate Suceava și Ceahlăul Piatra Neamț? Ei bine, ce s-a întâmplat acolo e o mică joacă pe lângă ce s-a întâmplat duminică în Italia.
Action!
Se juca partida decisivă pentru promovarea din Prima Divizie Siciliană în Serie D italiană, promovare pe care și-o disputau Mazara și Villabate. Mario Erbini, atacantul celor de la Mazara prinde un voleu de senzație iar mingea intră în poartă. Se întâmplă ceea ce se întâmplă de obicei după marcarea unui gol, jucătorii se bucură, extaz, grămada cere vârf, însă.... în timp ce Mazara sărbătorește se întâmplă ceva ciudat; rivali lor joacă de parcă nu s-ar fi întâmplat nimic. Ba chiar înscriu prin Tummarello un gol care este validat.
Clipă în care se pornește tămbălăul, iar abitrul este scos de pe teren escortat de politisti.
Nici comentariul din videoclipul de mai jos nu este de pierdut. Attenzione... fără număr!
via
Michael Ballack, Frank Lampard - Viral nou, nouț de la Adidas
După ce cei de la Nike au tot scos în ultimul timp clipuri publicitare, aici și aici ultimele două, a apărut și Adidas cu un viral în care apar Michael Ballack și Frank Lampard. Nu prea a făcut senzație în bar, însă vi-l punem pe ecrane pentru a nu spune mai târziu ca Bar Tikitaka este lipsit de obiectivitate...
A fost odata...
E posibil ca Messi sa plece de la Barcelona si sa ajunga la marea rivala Real Madrid? A fost posibil ca David Beckham sa faca înconjurul lumii calare pe mingea de fotbal si sa ajunga la AC Milan, in timp ce Kaka sau Cristiano Ronaldo stau pe butoaie de pulbere personalizate, care mai mult ca probabil vor exploda in vara.
Povestea noastra incepe cu a fost odata. A fost odata un fotbalist nascut in Guernsey, o mica insula situata in canalul ce separa Franta de Marea Britanie, mult mai aproape de continent, decat de insula reginei. Si totusi, fotbalistul a ales sa joace in marea insula, intr-o echipa ce s-a aflat mereu la limita supravietuirii din Premier League, acolo formandu-se cariera completa si marcand o serie de goluri incredibile. Ii placea sa ridice mingea si sa o loveasca din voleu, asa cum o facea de mic copil pe plaja de Saint Peter Port.
Nu rata nici un penalty, iar in ziua in care l-a ratat pe primul si ultimul din intreaga sa cariera a fugit si a felicitat portarul care reusise isprava de a il para. A executat 50 de lovituri de pedeapsa din care a ratat doar una. A fost tentat cu oferte de catre AC Milan, Tottenham sau Chelsea, oferte carora nici macar s-a sinchisit sa le raspunda. A fost selectionat in nationala doar de opt ori, insa nici asta nu parea sa il afecteze prea mult.
A fost tipicul fotbalist de club. Pe viata in acelasi club. Erau timpuri in care in fiecare echipa exista macar un jucator de acest gen. Cei care nu emigrau niciodata. Reprezentau continuitatea si memoria. Mai sunt cativa; Maldini la Milan, Puyol la Barcelona, Gerard la Liverpool, Totti la Roma sau Raul la Real Madrid.
Intr-o societate a banilor lichizi, marii jucatori si, prin extensie, stabilitatea si memoria, constituie un lux pe care doar cele mai puternice cluburi din punct de vedere financiar si-l pot permite.
A fost odata un fotbalist care se transformase deja in veteran in momentul in care salariile din Premier League atingeau cifre astronomice. Nu i-a pasat si si-a vazut linistit de treaba pe marginea noului model de fotbal. Cazul sau in prezent greu de repetat. Hoarde de impresari flamanzi bantuie peste gazoanele echipelor de juniori pentru a agata marea promisiune cu mult inainte de a avea drept de semnatura. Si se intampla ceea ce cu toti stim: cluburile puternice sunt tot mai puternice, iar cele mici tot mai mici.
A fost odata un fotbalist care nu s-a gandit la nimic altceva decat clubul sau. A fost martorul plecarii lui Alan Sherear catre Blackburn Rovers. El a ramas insa pe loc si a spus
Nu suntem aici pentru mult timp, insa suntem aici pentru a ne simti bine.
A fost odata un jucator care a jucat toata cariera sa intr-un singur club. La meciul de retragere stadionul s-a umplut cu 32000 de suflete venite sa se desparta de cel care inscria goluri de acest gen celui de mai jos....
A fost odata un jucator pentru care banii nu au contat. Va vine sa credeti? Se numea Mathew Le Tissier si a jucat la Southampton
Pele is back! A semnat pentru Portsmouth
Da. Pele a semnat pentru Porthsmouth, după ce in ultimul an a jucat doar 20 de minute de fotbal. Dacă dai click pe imagine ai să afli mai multe...
El Vitor Hugo Gomes Passos alias Pele și le-a fost împrumutat englezilor până în vară de către cei de la Porto. Jucătorul în vârstă de 21 de ani nu prea a jucat in actualul sezon, antrenorul de la Porto utilizându-l doar 20 de minute în întreg campionatul. Pele a ajuns la Porto veninde de la Inter Milano, acolo unde in schimbul lui și al unei frumoase sume de bani a ajuns Quaresma.
Adriano dă cu pumnul
După ce în ultimele meciuri arătase că încet-încet își revine, Adriano, atacantul brazilian al celor de la Inter a mai făcut o boacănă, extrem de repede pedepsită însă cu trei etape de suspendare. Ceea ce nu a vazut arbitrul Gianpaole Tosel în meciul Inter - Sampdoria, au văzut camerele de luat vederi, iar Adriano va sta trei meciuri pe tușă.
Alves vs Maicon: Cel mai bun fundaș dreapta din lume?
Alves de la Barcelona, Maicon de la Inter Milano. Echipele lor de club au deschis scorul în meciurile disputate la sfârșit de săptămână în urma unor acțiuni pornite de către cei doi brazilieni.
Alves
Ionuț, știu părerea ta.... dar totuși... Au ghinion cei doi că sunt contemporani?
Maicon
Remember Tikitaka: Steaua - Dinamo 5-0 . Derby-ul cu nr 100 s-a jucat in 1998
Danciulescu înscriind în poarta lui Preda și scuturând gardurile peluzei de pe Ghencea. Răchită și Cătălin Hăldan eliminați. Lăcătuș avea 34 de ani. Denis Șerban. Ciocoiu. Rotariu marca din lovituri libere. Bătrânu încerca același lucru, însă în poarta Stelei era Ritli. Ciocoiu. Galeria dinamovistă face spectacol și pleacă la pauză. Comentariul original marca TVR 1. Au trecut zece ani de atunci și nu credeam că voi spune așa ceva, însă parcă acele comentarii sunt peste ceea ce avem acum.
Un clasic al fotbalului românesc, derby-ul cu numărul 100.
Bianca, Ovidiu, Florinel, Vio, Alberto, vizionare plăcută ...
Ce mai stiti de... Fabrizio Ravanelli?
Vorbim despre acei sportivi care au cunoscut gloria și faima, și care, de pe noapte pe zi, au dispărut în anonimat fără să se mai știe prea multe despre ei. Astăzi un nou episod: Fabrizio Ravanelli.
Nu a fost campion mondial, nu a fost cel mai bun jucător din lume, nici din echipa națională, nici măcar al echipei sale de club, însă uneori, culoarea părului te transformă în vedetă. Este cazul lui Fabrizio Ravanelli, cunoscut în Italia drept "Penna Bianca" și pe tot mapamondul drept "Căruntul". George Clooney-ul fotbalului.
Cine a fost?: Atacant italian al anilor 90.
Cum este amintit?: In afara culorii părului, pentru câștigarea Ligii Campionilor, într-o perioadă de glorie a celor de la Juventus, alături de jucători ca Del Piero, Gianluca Vialli sau Didier Deschamps. Avea să inscrie unicul gol al italienilor din acea finală disputată împotriva celor de la Ajax Amsterdam, titlul fiind câștigat in urma loviturilor de departajare, după ce timpul regulamentar de joc se terminase cu scorul de 1-1.
Știați că?: A fost considerat creatorul celebrării de goluri cu tricoul ridicat peste cap: "Fuga puiului fără cap" - așa i-au pus numele italienii acelui gest atunci, așa a rămas până în prezent.
În momentul în care FIFA a decis ca acei jucatori ce își scot tricourile în momentul în care marchează să fie pedepsiți cu cartonaș galben, Ravanelli s-a transformat într-unul dintre cei mai inverșunați critici ai acestei decizii.
Întrebat de ce se bucură așa la goluri, spunea: "E ceva ce se întâmplă fără să îți dai seama. Sancțiunile de acest gen sunt pur si simplu absurde, taie din magia fotbalului. Fotbalul este făcut pentru a te bucura de el, nu pentru a îl îngrădi cu reguli ridicole."
Colecționează ceasuri de mână.
In perioda în care a jucat la Middlesbrough a fost cel mai bineplătit jucător din Premier League.
In Premier League a debutat cu un hat-trick reușit în fața celor de la Liverpool.
Mică biografie: Născut în Perugia, 11 decembrie, 1968. După câștigarea Ligii Campionilor cu Juventus, a jucat două sezoane la Middlebrough, alte două în Franța la Olympique Marseille, după care s-a întors în Italia la Lazio pentru un alt sezon. Back to England: doi ani la Derby County, o mică perioadă în Scoția la Dundee, urmând să se retragă în 2004-2005 in Perugia natală. A jucat 22 de partide pentru naționala Italiei, pentru care a inscris 8 goluri.
Ce s-a întamplat cu el?: După retragerea din 2005, a ajuns comentator sportiv pentru Sky Italia și Mediaset. A cochetat cu pasarelele de modă din Milano și a jucat rolul unui polițist in filmul "Maestro di lingue", lansat în Italia la sfârșitul anului trecut. Este proprietarul unui restaurant-pizzerie, "Numărul 11", în Cagli, o mică localitate de doar 9000 de locuitori.
"Îmi place Rădoi, este un jucător foarte important, care poate avea un viitor frumos și, dacă va continua așa, va putea juca la cluburi importante din Europa." - Fabrizio Ravanelli, aprilie 2006
The best of Fabrizio Ravanelli
Eurogoluri: Beckham, primul gol la AC Milan, Kaka
Și nu e din lovitură liberă. Mâine mai vând cei de la Milan câteva sute de tricouri cu el.
Din același meci, gol cu stângul înscris de Kaka, gol ce pare că sărbătorește rămânerea brazilianului la Milano.Eurogoluri: Berbatov, Tevez
Din păcate în timp ce noi exportăm jucători la arabi, bulgarii joacă la nivel înalt. Gol de mare atacant reușit de Berbatov în Manchester United - Tottenham, control de mare finețe și o execuție și mai și. Atacantul perfect. De manual.
Mai jos nu e un gol, ci o ratare, însă o ratare frumoasă din același Manchester United - Tottenham. Autorul, argentinianul Tevez. Uneori, atunci când se joacă fotbal frumos, până și ratările sunt frumoase. Apropo, dacă nu știați. Scor final Manchester United - Tottenham 2-1
Romania - Argentina 3-2: World Cup 1994, ziua în care Hagi s-a făcut mare
Gheorghe Hagi a fost, este și va fi una dintre cele mai importante personalități din istoria contemporană a României. Canal Plus Spania i-a dedicat, încă o dată, un important spațiu într-un recent program fotbalistic, printr-un video-omagiu de excepție cu momentul în care fotbalistul român, atunci activând în Italia la Brescia, a cunoscut consacrarea deplină pe întreg mapamondul.
Ghete de colectie in miniatura: Deco
Dacă săptămâna trecută am început această colecție de mini-ghete ale unor foști și actuali mari fotbaliști cu Zinedine Zidane, azi intră în bar un alt mare nume al fotbalului european și mondial. Mai jos replica in miniatură a ghetei lui Deco, gheată pe care cei de la Umbro au fabricat-o în exclusivitate pentru el în perioada în care portughezul juca la Barcelona.
Steaua, echipa romaneasca cel mai bine plasata in rankingul mondial al cluburilor
Federatia Internationala de Istorie si Statistica a Fotbalului a dat publicitatii noul ranking mondial al cluburilor, clasament in care echipa romaneasca cu cea mai buna pozitie ocupata este Steaua Bucuresti, locul 93, in spatele său, la doar 3 pozitii distanta, aflandu-se Rapid.
Cea de-a treia si ultimă echipa din Romania regasita in aceasta lista este Dinamo Bucuresti, ocupanta pozitiei 170, vecina de clasament cu nume precum AA Gent sau Hradek Kralove.
Intregul clasament aici.
Meciuri tari de vazut in week-end
Week-end-ul acesta incepe tare cu un Manchester United - Tottenham, meci contand pentru FA Cup. Se asteapta debutul tinerei sperante sarbe Zoran Tosic. Manchester United - Tottenham, sambata, orele 19:15 ( LIVE pe internet aici ).
Imediat dupa meciul din insulele britanice incepe un alt meci tare, de aceasta data in Serie A. Juventus -Fiorentina, un meci in care torinezii pot egala la puncte liderul Inter, in timp ce echipa lui Mutu, in cazul unui nou esecs-ar vedea tot mai indepartata de locurile fruntase ale clasamente. Sambata de la orele 21:30 ( LIVE pe internet, aici ).
Ziua de sambata se incheie cu Barcelona - Numancia ( LIVE pe internet aici ), orele 23:00, meci interesant prin prisma unui fapt cat se poate de interesant: catalanii intalnesc singura echipa care i-a invins pana acum in campionat, in chiar prima etapa a turului. Azi incepe returul din Primera Division.
Duminica este putin mai saraca in oferta, singurele partide cat de cat mai interesante fiind reeditarea derby-ului de luni dintre Liverpool si Everton, orele 18:00 ( LIVE pe internet aici ), iar pe final de zi Real Madrid - Deportivo la Coruna, orele 22:00 ( LIVE pe internet aici )echipa din capitala Spaniei incercand sa treaca peste criza provocata de recentele tulburari din sanul clubului pe un teren nu tocmai favorabil, acolo unde nu a mai castigat de ani buni de zile.
Quiz pentru Mirel Rădoi & co
Naționala merge strună, iar noi pieptănăm tricoul
Îngropați in probleme financiare, crize de rezultate și de eficiență managerială, cei care conduc frâiele FRF s-au gândit, în sfârșit, că a venit momentul să se schimbe ceva la națională. Iar cea mai urgentă și ingrijorătoare chestiune de pe această lista era culoarea echipamentului. Roșu sau galben?
Sondaje? Tu ai schimba culoarea tricoului reprezentativei? Ai propuneri? Rosu sau galben?
Nici o țară sigură de identitatea sa fotbalistică nu tratează cu usurintă tricoul nationalei, tocmai pentru că este simbolul acelei identități. Însă identitatea fotbalistică se câștigă mai întăi. A contat că Hagi era îmbrăcat în galben în acel meci cu Columbia din 1994? A contat că tricoul a fost galben în acel meci cu Lituania din septembrie, anul trecut? A contat ca am fost albi în acel Olanda-Romania 2-0 de la europenele de anul trecut?
Până atunci, așa cum mulți dintre suporterii nationalei opinează, ar fi de preferat schimbarea culorii celor cu costume de prin birouri. Ideal ar fi un alb-negru în dungi.
Fail
Unul dintre cele mai nesimțite goluri văzute. Și nu s-a întâmplat în România ci în Cupa Spaniei, in recentul Valencia - Sevilla 3-2, meci tur contând pentru sferturile de finală ale respectivei competiții.
Eurogoluri: Ronaldinho
Săptămâna asta nu prea s-au marcat goluri spectaculoase , mica excepție făcând-o Ibrahimovici și stilul lui de karatist, așa că am apelat la arhivă și am scos de la naftalină frumusețea asta inventată de Ronaldinho în vremurile în care încă mai făcea furori la Barcelona. în acel meci de pomină disputat in sezonul 2004-2005 pe terenul celor de la Chelsea.
Pregatirile pentru World Cup 2010 Africa de Sud merg ca pe roate
"South African kids sit next to Nelspruit's new football stadium on January 20, 2009 that will be used as one of the 10 stadiums across South Africa for the 2010 World Cup."
Acum era bun leșinatul de Lupescu să arate că sunt alții și mai inutili. Ce rost mai are să ne calificăm la Mondiale? O să își rupă vedetele noastre picoarele, iar pe deasupra se mai întorc și cu o insolație de toată frumusețea acasă...
foto via yahoo
Liberoul care nu a pasat niciodata in spate la portar
Există momente în viața unui fotbalist când nu știe ce să facă, momente în care toți adversarii se apropie de el prea repede iar singura variantă rămasă este să trimită mingea înapoi portarului.
A fost odată un fotbalist, un libero din școala veche a fotbalului, care niciodată în cariera lui nu dăduse o pasă în spate la portar. Era faimos pentru asta, mic la statură, însa curajos jucător. Cea mai importantă realizare din cariera sa, asta era: nici o pasă înapoi către portar. Se simțea mândru, chiar arogant, ținea capul sus și nu coborâse niciodată privirea în fața arbitrilor sau a adversarilor, nici măcar a antrenorilor.
Avea să se întâmple însă. Avea să greșească. O singură dată, însă suficient de grav. Se juca finala campionatului, meciul decisiv care avea să îl încoroneze drept rege peste toți ceilalți bieți muritori care alergau în spatele acelei bășici de piele. Mai lipseau câteva secunde până arbitrul avea să fluiere sfârșitul meciului și o dată cu semnarea remizei de pe tabela de marcaj, proclamarea campionilor. Portarul îi pasă mingea în timp ce el se găsea la jumătatea drumului dintre propriul careu și centrul terenului. Controlă balonul cu piciorul drept, așa cum o făcea mereu și se întoarse pentru a avansa. Atunci avea să îl vadă pe Ionescu venind spre el cu viteza celui mai feroce atacant de pe pământ. Da, acel Ionescu pe care îl tot bușise de pământ ori de câte ori îl prinsese cu mingea pe lângă linia de la 16 metri. Iar Ionescu îi strigă cu vocea unui spartan prins la ananghie: -Ești mâncaaaaat!
Piciorul stâng al liberoului, cel care îi susținea toată greutatea, începu să tremure ca o piftie cu prea puțină carne în ea, saliva i se evaporă instantaneu din gură, brațele îi căzură inerte pe lângă corp și toată încrederea avută se scurse din el ca și cum ar fi fost vorba doar de o mică picătură de sudoare. Pe neașteptate, se văzu abandonat de el însuși. Învăluit de lașitate si de o rușine care aproape că îl obliga să vomite, trimise prima pasă înapoi către portar din cariera sa de libero. Piciorul drept avea să îl trădeze și el însă, lovi balonul cu atât de multe îndoieli încât acesta abia dacă se rostogoli câțiva metri prin iarba tunsă scurt precum părul tinerilor recruți. Ionescu se aruncase deja cu o disperare vecină nebuniei spre minge și o și ajunsese înainte ca portarul să mai aibă timp pentru un cât de mic reflex în fața parabolei desenate peste creștetul lui. Gol. Ionescu, erou și campion.
Pe el, marele libero, din cauza acelei unice pase în spate, acel act de înaltă trădare, aveau să îl ducă în fața judecătorilor orașului, acolo unde avea să se prezinte cu capul plecat și privirea învinsă. A fost condamnat la tragerea pe roată, chinuit și schingiut, i s-au rupt membrele iar trupul neînsuflețit i-a fost expus în piața centrală a orașului plină ochi cu cei pe care îi dezamăgise în acel meci nenorocit. Dacă ar fi avut obiceiul de a pasa înapoi portarului, probabil că nimeni nu ar fi ridicat nici măcar un deget asupra lui.
Atunci, Zeul Fotbalului, acel zeu pe care în momentul morții sale, în locul execuției îl strigase: -O preputernic zeu! De ce m-ai abandonat?, acel zeu care se întreba pe sine însuși de s-a abandonat pe sine însuși, avea să îl reînvie:
-Și tu ai dreptul de a fi om…
-Om?, spuse liberoul care nu dăduse o pasă către portar niciodată.
-Ai avut un moment de slăbiciune și ți-ai pierdut rațiunea, spuse zeul. Acelea sunt momentele în care se dezvăluie adevărata față umană.
-Și acum?
-Acum, tot prin ce ai trecut te-a călit. Acum ești un om liber.
Liberoul plecă spre casa, la nevasta sa, cu mândria regăsită, capul sus și privirea pătrunzătoare răspunzând arogant tuturor celor pe care îi întâlnea și îl priveau mirați și revoltați deopotrivă….
.
Va urma…
Șuturi prin blogosfera
Adrian Georgescu vorbește despre bani, criză, Cristiano Ronaldo, Real Madrid, Kaka, Manchester United ... fotbalul mare. Realul intră în imaginar.
Pare absurd ca jucătorul cu cele mai multe goluri din istoria Cupei Mondiale, fotbalistul cu cele mai multe distincții din generația sa, a spus adio fotbalului mare, deși are doar 32 de ani(unii spun că ar fi cu un sau doi mai în vîrstă)- Ovidiu despre brazilianul Ronaldo.
Unul dintre cei mai buni jucători din turul de campionat al primei ligi din Portugalia este noua achiziţie a Vasluiului. Este vorba de brazilianul Wesley Lopes Da Silva de la Leixões- din ProSport. De unde vine acest Wesley am vorbit recent. aici în bar. Un adevărat tun în materie de transferuri reușit de vasluieni.
Pe 1 februarie va avea loc a 43-a ediţie a Super Bowl-ului. Partida îi va pune faţă în faţă pe campionii American Football Conference, Pittsburgh Steelers, şi pe campionii din National Football Conference, Arizona Cardinals. - Cristi Scutariu:Super Bowl XLIII! Frumuseţe şi emoţie
"Aş putea să aranjez şi azi amicale foarte bune, cu Brazilia sau Argentina, dar nu avem locaţie. Brazilia este un pic mai scumpă de un milion de euro şi ar fi senzaţional să aducem o asemenea echipă la Bucureşti, chiar dacă din punct de vedere finaanciar am fi pe 0. - Ionuț Lupescu în GSP. Încă mai e leșinatul ăsta la Federație. Ce dracu?
- Bunica bate toba. Copos bate toaca. Rednic bate saua. Iapa nu pricepe .- Giovani striga : Gigi !. Gigi striga : Vreau valiza !. Hotii striga : hotii!.- Gigi are un banel. Banel fuge tare. Si Semedo fuge tare. Nicu Gheara, de ce fuge?.- Sandu are 2 sticleti. Borcea vinde(a) butelii. Sandu vinde pasarele. Ionut vinde bilete. Cine vinde, pe cine?........ Votați noul Abecedar/Stilul Nastyboy
Inter - Roma 2-1, video și analiza lui Ionuț. Chivu s-a calificat în semifinalele Cupei Italiei.
Kun Aguero, Pep Guradiola - Nou viral Nike
Stilul Nike. Rapid și funny. Cine vrea să joace pe Camp Nou? A pus cumva Barcelona ochii pe Aguero?
Auch!
Mai departe nu știu ce s-a întâmplat, însă e clar ca puștiului i-au rămas resturi de bară printre dinți. Sau resturi de dinți înfipte în bară...whatever...zzzassss
Vanatoarea de talente: Zoran Tosic
Driblingurile electrice pornite din banda stângă a terenului, rapidele schimbări de ritm și incisivele sale incursiuni în careul advers s-au convertit în argumente suficiente pentru ca Alex Ferguson să pună ochii pe el și luându-l la Manchester, drept alternativă la o eventuală plecare a lui Cristiano Ronaldo.
Format la modestul club Proleter Zrenjanin, a ajuns la Partizan Belgrad în vara lui 2007, drept pariu pentru viitor, deși nu a întârzâiat să își consolideze poziția de titular oferită în primul 11. Sezonul trecut a fost jucătorul cheie, datorită căruia Partizan a reușit să cucerească titlul în Serbia, iar începutul lui 2008-2009 i-a adus și marele salt catre United-ul lui Alex Ferguson.
Convocarea lui la Jocurile Olimpice de la Beijing a produs multă polemică în fotbalul sârb, antrenorul celor de la Partizan, cerându-i să abandoneze selecționata în mijlocul turneului olimpic pentru a putea juca cu echipa de club în preliminariile din Champions League.
Mai jos, golul marcat de către Tosic în Poli Timișoara - Partizan 1-2
E clar: Kaka nu pleaca de la AC Milan
După ce peste 14 000 de suporteri milanezi( printre ei și fani ai celor de la Manchester ...United!!!) au semnat o petiție on-line pro-Kaka, azi-noapte s-a mai consumat un episod din această poveste fotbalistică de iarnă. Nu vi se face pielea de găină?
Se mai îndoiește cineva de faptul că brazilianul vrea să rămână la Milan? Cred că pe Berlusconi îl cam înțeapă inima.
Bra-Bra-Wes: Cei trei muschetari de la Leixoes
Bruno, Braga și Wesley. Trei nume care la prima vedere nu spun mai nimic. Dacă facem legătura cu clubul portughez de fotbal Leixoes, lucrurile se schimbă. Ei sunt Bra-Bra-Wes, tridentul la modă în fotbalul portughez dupa ce mulțumită presației sale, acest club care în urmă cu doi ani prin divizia secundă din Portugalia, s-a transformat într-una dintre echipele de bătut din prima divizie. Până acum, cei trei mari Porto, Benfica și Sporting nu au putut cu Leixoes. Cum e posibil ca o echipă atât de mică să dea atât de mult de furcă granzilor din Portugalia? Răspunsul, printre alți factori: căpitanul Bruno China și perechea de atacanți Braga și Wesley, acesta din urmă candidat serios la titlul de golgeter in pofida faptului că nu este atacant central.
Leixoes a promovat în prima divizie portugheză anul trecut după 20 de ani petrecuți prin diviziile inferioare, iar în acest sezon scrie istorie, având posibilități reale în lupta pentru titlu, aflându-se la numai trei puncte în spatele liderului Benfica.
Singurul titlu câștigat din istoria acestui club este o Cupă a Portugaliei câștigată în 1961. A mai jucat o finală a aceleiași competiții în 2003, moment în care se afla în cea de-a treia divizie portugheză.
Chiar dacă stadionul din Matosinhos, localitate în care are sediul Leixoes, are o capacitate de doar 9000 de locuri, mica echipă portugheză are uni dintre suporterii cei mai fideli din campionat, mii de susținatori însoțind echipa la fiecare meci avut în deplasare.
Amr Zaki nu poate sa o bage
După atâte goluri frumoase a venit și vremea ratărilor, iar primul care onoarea de a deschide această secțiune este Amr Zaki, jucatorul celor de la Wigan. Toată treaba incepe prin secunda 44 a videoclipului, iar reluarile arată cât se poate de bine motivul pentru care tipul vrea să își spargă capul de stâlpul porții.
Despre Amr Zaki va mai apărea ceva scris in Bar Tikitaka. Nu este atât de rău pe cât pare...
Zidane, Radoi, Kaka si petrodolarii
Suporterii lui Juventus nu l-ar fi vândut niciodată pe Zidane.
In 2001, Zinedine Zidane avea 29 de ani, dintre care cinci îi petrecuse la Torino. Kaka are acum 27 de ani dintre care șase la Milano. Era de vândut Zidane? A fost un pas înainte pentru Torje? Era atât de disperată situația financiară a lui Mirel Rădoi sau Becali a primit un favor de la fin? Este de vândut Kaka? Daca și-ar urma inima, toți suporterii ar spune nu unor asemenea transferuri? Dar capul? E adevărat că suporterul il folosește puțin în momentul in care judecă astfel de situații, însă Juventus a încasat 70 de milioane de euro pentru Zidane, care unite cu alte încasări au permis transferuri precum Thuram, Buffon sau Nedved, transferuri menite să aducă mai mult conținut echipei decât ar fi putut să o facă francezul de unul singur. Privind din acest unghi, dacă este adevărat că șeicii de la Manchester City ar plăti 120 de milioane de euro pentru Kaka, operațiunea ar trebui efectuată imediat.
Din mai multe motive. Primul ar fi acela că în plină criză financiară petrodolarii arabilor sunt mai mult decat bineveniți, dacă nu mă credeți întrebați conturile clubului Steaua. Piața fotbalului european ar primi un mai mult decât necesar șoc revitalizant și s-ar debloca mulți alți jucatori din plafonarea la care îi forțase această criză.
AC Milan are un lot deja mult prea bătrân având nevoie de o remodelare urgentă și profunda. Și nu cu salvați de la inec genul, Ronaldinho sau Beckham: un portar de valoare, un fundaș central, un alt Gattuso, un atacant și readucerea lui Gourcuff de la Bordeaux. Juventusului lui Moggi nu i-au tremurat picioarele în momentul în care a decis să îl vândă pe Zidane, trecând peste protestele miilor de fani, dând lumina verde dorinței jucătorului, aceea de a pleca la Real Madrid. După șapte ani trecuți de atunci, majoritatea suporterilor lui Juventus sunt convinși că a fost cea mai importantă operațiune financiară(legală) din istoria clubului. La fel și cu Rădoi. Sezoanele viitoare vor dovedi probabil, asta în cazul în care șmecheria românească nu va deturna acești bani către “scopuri mai nobile“, că acești petrodolari au fost mai mult bineveniți, concluzie pe care peluzele ar trebui să o tragă în momentul în care titlurile vor reveni in Ghencea.
Kaka nu vrea sa plece de la Milan
Spre diferență de Zidane și Rădoi însă, problema în cazul celor de la Milan este chiar jucătorul. Kaka, nu banii. Ambiția, sentimentele. Se pare că el iubește din inimă Milanul, a spus deja că cei de la Real Madrid l-au ofertat insistent însă a preferat să rămână pe San Siro, iar în timp ce Zidane vroia să plece, el nu. Cu atât mai mult cât oferta vine de la cea de-a doua echipă a Manchesterului…Banii sunt bani, da, însa se pare ca inca mai există oameni pentru care banii nu sunt chiar atât de importanți…sau nu cei mai importanți, pentru că brazilianul provine dintr-o familie bogată. Totul va depinde de decizia clubului, în conditiile în care Kaka nu vrea să plece. Refuzarea ofertei ar stabili o conexiune eternă între jucător și tot ceea ce inseamnă AC Milan, în timp ce plecarea sa ar însemna o mulțime de justificări, și nu de orice fel, ci justificări pe care s-au plătit mulți bani. In locul lui Kaka ar trebui să vină transferuri mari și numeroase având drept consecință titluri. La fel cum a făcut Juventus. La fel cum ar trebui să facă Steaua, păstrând proporțiile numerelor, bineînțeles. O altă diferență ar fi aceea că ar fi pentru prima oară când AC Milan ar vinde una din vedetele sale fără ca jucătorul să dorească asta, vezi cazul Shevcenko.
Cealaltă față a problemei: efectul domino. Deja se vorbește de numeroase oferte ale șeicilor arabi îndreptate spre prima ligă italiană: 75 de milioane pentru Buffon, 70 pentru De Rossi, 40 pentru Zarate și 25 pentru Trezeguet. Cum poate Roma să facă față unei asemenea oferte în condițiile în care, an de an, vede cum propria putere de cumpărare slabește constant? Dar jucătorii, vor dori să plece chiar dacă s-ar vedea nevoiți să jure iar amor etern unor culori pe care ajung sa le îmbrace datorită unor gramezi imense de bani?
E posibil ca banii șeicilor să mai suavizeze situația critică prin care trece fotbalul european, însă e la fel de posibil să pună o limită destul de înaltă concurenței dintre cluburi. Cazul este deschis. Iar dacă cel mai puternic om din Italia începe să arate primele semne de slăbiciune…
Eurogoluri: Baptista, Jankovic
De data asta două goluri din Serie A. Încă unul marcat în ultimele momente ale meciului. Baptista înscrie urmarea a unei frumoase foarfeci din interiorul careului, brazilianul dând cele trei puse în joc în deplasarea pe care Roma a făcut-o la Torino.
Al doilea gol este marcat de Jankovic în Lecce-Genoa. Gol din acțiune, cu călcăiul, excuție curată și rapidă. A trecut ceva vreme de când nu s-a mai văzut gol de asemenea gen și de o calitate atât de bună.
Baptista
Jankovic
Fotografii exclusive
O singura fotografie, două exclusivități, una mai exclusivă ca alta. Ce poate fi mai exclusiv decât o fotografie care apare în exclusivitate pe site-ul concurenței. Deci, exclusiv pe Bar Tikitaka, fotografia exclusiva cu Rădoi la arabi via GSP și Prosport. Pun pariu că fotoreporterii celor două ziare stăteau călare unul peste altul. Să mai zică după aia că nu se înțeleg bine... Exclusiv
Quiz
Barcelona doboara record dupa record
Barcelona finalizează turul din Primera Division cu un nou festival de goluri, sâmbătă seară 5-0 cu Deportivo la Coruna, lăsând senzația că asistăm la prestatia unei noi echipe de legendă din istoria clubului catalan, a fotbalului iberic și a celui european, capabilă de a depăși recordul de 107 goluri marcate intr-o ediție de campionat de Real Madrid în sezonul 1989-1990 cu Benjamin Toshack drept antrenor.
59 de goluri a marcat Barcelona în cele 19 meciuri ale turului, ceea ce presupune o medie de 3,1 goluri pe meci, isprava realizată in fața unor echipe ca Real Madrid, Valencia, Sevilla, Villareal sau Atletico Madrid.
50 de puncte în tot atâtea meciuri ( nici o altă echipă din Primera Division nu a mai atins acest număr de puncte într-un tur de campionat ) vorbesc de o Barcelona demolatoare, însă toate datorită unor alte statistici care stau în spatele acestui apetit ofensiv, Barcelona fiind echipa ce recuperează cele mai multe baloane și cea care pierde cele mai puține. Efect al unei excelente apărări, împinse de către antrenorul Pep Guardiola cât mai spre centrul terenului și al unui talent imens deținut de jucatorii ce formeaza linia mediană a catalanilor.
Mențiune: tripleta de atac a Barcelonei Eto.o - Messi( un alt super-gol marcat aseară) - Henry a marcat 41 de goluri.
Guardiola a reușit în doar șase luni să scoată afară criza de la Barcelona, atât de pe gazon cât și din birourile oficialilor, președintele Juan Laporta aflându-se în vară într-o situație mai mult decât delicată, fiind la un pas de a împartăși soarta omologului său de la Real Madrid.
Barcelona se regăsește acum într-un moment dulce al sezonului. Jocul său este un chin pentru rivali și un deliciu pentru cei care iubesc fotbalul. Tripla coroana ( titlul intern - Cupa - Champions League ) este deocamdată o himeră, însă dacă există la momentul actual o echipă în Europa care să fie capabilă de a o cuceri, aceasta este Barcelona.
Eurogoluri: Messi, Berbatov, Lampard, Pato
Primul gol oferit astazi este cel marcat de Messi în Barcelona - Deportivo la Coruna 5-0. Tipul asta s-a dezlănțuit și înscrie aproape meci de meci. Și nu înscrie orice fel de goluri, ci goluri de genul celui de mai jos. Primul gol din respectivul meci. Stilul Messi, se poate numi așa. Pleacă din bandă, lasă patru adversari în urmă, îl împinge până și pe Eto.o din spate ca să alerge mai repede și să îi facă loc și voila....
Al doilea gol este cel al lui Berbatov în Bolton - Manchester United 0-1. Nu este el foarte spectaculos, însă este marcat în minutul 90, iar la final de sezon , la ora bilanțului aceste goluri fac diferența. Excelenta preluarea lui Tevez, ține mingea până găsește momentul oportun în care să îi pună mingea pe tavă lui Berbatov. Ambiție și perseverență până în ultimul minut. Ăsta este fotbalul englez. Presiune pe Liverpool.
UPDATE
Lampard, in ultimul minut din Chelsea - Stoke City 2-1 și Pato, noul copil minune de la Milano, cel care ar trebui să îl înlocuiască pe Kaka ( are toate șansele să o facă cu succes ) în Ac Milan - Fiorentina 1-0. La rădăcina barei urmare unui șut ce a făcut diagonala careului.
Ghete de colectie in miniatura: Azi Zinedine Zidane
Azi începe o noua secțiune în Bar Tikitaka, urmând pe viitor să fie prezentată o colecție proprie a barului de ghete in miniatură a unor foști și actuali mari fotbaliști internaționali. Onoarea de a deschide balul o are nimeni altul decat fosta mare vedetă franceză, fost jucător al celor de la Juventus, ulterior la Real Madrid, Zinedine Zidane.
Drama nationala: Lacrima lui Mirel
Mai lipsea de la aeroport un cor de bocitoare iar tabloul era complet.
Părțile secunde nu sunt niciodată bune ( exceptând poate Stăpânul Inelelor ) iar Mirel a ratat atunci când a refuzat prima ofertă venită din străinătate. Era singura lui posibilitate adevărată de a ajunge alături de Cristi Chivu la Internazionale. Au mai apărut remake-uri de oferte însă pentru Mirel a apărut mereu un prea târziu, ba un ligament, ba un naș, ba un geam spart, iar box-office-ul e crud. Nu placi, nu ești vândut.
A plecat în cele din urmă, însă în direcție opusă celei dorite iar pe ecranele Romaniei se difuzează o adevarată dramă indiană Made în Bollywood: ” Unde pleci tu Mirele?…și cui ne lași?” Salvat de Cosmin Olaroiu din ghearele plafonării care ii suna tot mai insistent la ușa carierei, Mirel nu pleacă la mai rău: va avea un salariu excelent iar Steaua obține, în mod nesperat, câteva milioane de euro de la care își luase adio, treptat, o dată cu fiecare accidentare suferită de căpitan. Atunci de unde atâta tragedie si lacrimi?
Văzând imaginile lacrimogene protagonizate de Mirel și de plecarea lui către campionatul camilelor campioane, îmi imaginam o cu totul altă scenă:
Fanfara Ciocârlia ( sau la alegere Copilul de Aur ) lângă scara unui avion cu destinația Milano și toata lumea fericita. In sfârșit se semnase transferul anului. Chiar dacă pentru jucător se platiseră doar 4 milioane de euro, nu plângea nimeni. Nici măcar cu lacrimi de crocodil.
O mică dramă s-a întâmplat totuși. Acel avion a decolat având ca destinație Orientul, nu Occidentul. Probabil că de Mirel cel cu salariu mare vom mai auzi poate doar atunci când Elton îi va trece mingea printre picioare, poate atunci când Al-Hilal va câștiga Cupa Asiei sau poate prin vară, cel mult iarna viitoare când se va întoarce la Steaua. Și iarăsi vom plânge. Cu ambii ochi, ca de obicei.
Meciuri tari de vazut în week-end
În Serie A, Fiorentina se va delpasa la Milano, cu Mutu indisponibil, în încercarea de a intra iar pe locurile de Champions League. La Milan nu va juca Ronaldinho suspendat trei etape de către federația italiană după s-a revizionat filmul meciului disputat împotriva celor de la Lazio în cupă, secvențe în care s-a putut vedea momentul în care brazilianul îi aplică un cot în plină figură unui adversar. Va juca însă pentru Milan, David Beckham. AC Milan - Fiorentina, sâmbătă la 21.30 ( aici LIVE pe internet ).
În Primera Divison, Barcelona primește vizita celor de la Deportivo la Coruna, o echipă rănită în propriul orgoliu după tripla confruntare ( cupă-campionat ) pierdută în totalitate în fața celor de la Sevilla. Catalanii vor încerca să profite de haosul de la Real Madrid pentru a se distanța în fruntea clasamentului. Barcelona - Deportivo la Coruna, sâmbătă la orele 21.00 ( aici LIVE pe internet ).
Week-end-ul se termină cu un alt meci tare din Serie A. Lazio - Juventus, duminică orele 21.30 ( aici LIVE pe internet ), cu Lazio țintind și ea către locurile de Liga Campionilor în timp ce Juventus se străduie să țină ritmul liderului Inter.
Luni în Premier League, derby-ul Liverpool-ului, jucat pe Anfield Road. Liverpool - Everton, luni orele 23.00 ( aici LIVE pe internet ) un meci în care liderul vrea să își păstreze micul avantaj de un punct luat celor de la Chelsea.
Patru meciuri tari de văzut, așa că....vizionare plăcută.
Eurogoluri: Gourcuff în Girondines Bordeaux - PSG
Băiatul ăsta are o datorie față de fotbalul italian, însă probabil că se va întoarce în Serie A la AC Milan după toate isprăvile făcute sub comanda lui Laurent Blanc la Girondines Bordeaux. L-ați văzut în dubla cu CFR-ul din Champions League. Ultima sa operă a realizat-0 duminica trecută într-un Girondines de Bordeaux - PSG. Zidane is BACK!!!
Scandal la Real Madrid: Ziarul Marca spala pe jos cu presedintele celui mai puternic club din lume
Ramon Calderon a demisionat! Presedintele clubului Real Madrid a fost prins cu mata-n sac de catre reporterii cotidianului sportiv Marca și se afla intr-o situatie disperata, intre puternica presiune pusa asupra lui pentru a demisiona si abandonarea clubului in mijlocul unui sezon mai mult decat incalcit, in care echipa se afla la 12 puncte in spatele liderului din Primera Divison, eternii rivali de la Barcelona, in timp ce in Liga Campionilor ii asteapta o dubla confruntare cu un puternic Liverpool.
Faptele sunt urmatoare: 7 decembrie 2008, in timp ce Real Madrid incasa o infrangere dureroasa pe propriul teren, Sevilla administrandu-i un 4-3 ce avea sa irite la culme suporterii clubului, in Palatul Congreselor din capitala Spaniei se desfasura Adunarea Generala a clubului in care se dezbatea aprobarea bugetului.
Marti 13 ianuarie 2009: Cel mai vandut ziar de sport din Spania, Marca, lanseaza bomba:
Ramon Calderon a manipulat votul acelei intruniri prin introducerea in sala a unor persoane care nu aveau dreptul de a se afla acolo. A incercat Ramon Calderon sa dreaga cumva busuiocul ulterior, insa Marca a declansat la adresa lui un adevarat tir de acuzatii insotite de probe, fotografii de familie si acte in care unul dintre cei implicati este abonat al celeilalte mari echipe din Madrid, Atletico.
Doi dintre angajatii clubului sunt gasiti drept tapi ispasitori si demisi ( unul dintre ei, director executiv, Luis Barcena, caruia dupa cum iarasi cei de la Marca aveau sa dezvaluie, i s-a platit o clauza de 800.000 de euro pentru a pastra tacerea) iar Ramon Calderon spune ca demisiile sunt pentru lasi, punct in care presiunea mediatica emanata de catre Marca se extinde in toata presa iberica, seful de la Real Madrid trezindu-se cu spatele la zid, singur, parasit de colaboratori care il santajeaza pe principiul “Ori pleci tu, ori plecam noi toti”.
Vineri la pranz,orele 13:30, (14:30 in Romania), Ramon Calderon cedeaza dupa o scurta sedinta in care s-a reunit cu toata conducerea executiva de la Real Madrid, iar cei de la Marca anunta triumfatori:”A demisionat”. Presa demonstreaza inca o data ca detine o putere imensa care folosita fara influente din exterior poate produce evenimente care raman marcate pentru totdeauna in istorie, iar istoria va consemna ” Ramon Calderon, fost presedinte al clubului Real Madrid, a demisionat in urma dezvaluirilor facute de reporterii ziarului Marca”
O mica paralela: De ce s-a dat inapoi ( nu ma refer doar la GSP.ro ) in cazul Valiza sau Yuksel Yesilova, in cazul Marian Iancu, in cazul George Copos sau Mitica Dragomir? In lipsa informatiilor sau in spiritul traditiei romansesti “Taci ca te fac om”?
Realul Madridul care este peste Real Madrid
Deci: Realul are 12 puncte in fața Realului. Din GSP ...eh Daniele? Caterincă nu? Nu-i așa că nu ați vrut? Și un comentariu de mare angajament tot de acolo:
Eterna Craiova
Nu îmi dau seama. De ce oltenii ăștia vor să dea cu bâta în baltă atunci când sunt pe punctul de a realiza ceva bun. Au o echipă frumoasă, cu puștanii ce promit mult și joacă frumos. Ce naiba mai au nevoie de fosile inutile ca N.Jock?
Secretul unui antrenor mare
Real Madrid și-a mai revenit de când acolo a ajuns Juande Ramos ca antrenor. De ce? Vedeți mai jos. Știu și prin fotbalul românesc câțiva antrenori cae nu și-au mai tăiat unghiile de ani de zile. Luați aminte maeștrilor care sunteți...
Eurogoluri: Super-faza creata de Iniesta in Barcelona - Atletico Madrid 2-1
Messi, Xavi și acum Iniesta. Puține echipe din lume ( de fapt nu știu nici una ) au în lot atâți jucători tehnici care pot destabiliza de unii singuri o apărare întreagă. S-a întâmplat miercuri seară( 14 ianuarie ) în Cupa Spaniei. Frumos ... merită văzut:
Pe marginea prapastiei
Cel mai mult surprinde anestezia generală care pare că îi este administrată pretențioșilor suporteri steliști. Spunea un amic stelist: " Nu știu... steliștii ajung la stadion cu chef de a protesta, însă cum echipa îi face mai mereu să sufere , se uită cauzele unei atât de acute angustii." - Să fie criza de vină și probabilitatea tot mai mică de a se găsi un investitor de talia lui Becali, care Becali până și el are probleme cu lichiditățile?
Becali continuă în propria lui lege, Rădoi pleacă în deșert și se apropie un nou an in care este foarte probabil ca Steaua să rămâna fără nici un trofeu câștigat.
Se întamplă ceva bun la Steaua însă, și nu poate fi descris decât cu urmatoarea frază: "Suntem pe marginea prapastiei și din fericire, am mai facut un pas in față ..."