Vanatoarea de talente: Zoran Tosic


În doar un an de zile, Zoran Tosic s-a transformat dintr-un tânăr jucător ce activa in eșaloanele secunde ale fotbalului sârb, într-una dintre stelele celor de la Partizan Belgrad, ale naționalei Serbiei, iar din ianuarie, o dată cu transferul la Manchester United, una dintre cele mai promițătoare speranțe ale fotbalului european.

Driblingurile electrice pornite din banda stângă a terenului, rapidele schimbări de ritm și incisivele sale incursiuni în careul advers s-au convertit în argumente suficiente pentru ca Alex Ferguson să pună ochii pe el și luându-l la Manchester, drept alternativă la o eventuală plecare a lui Cristiano Ronaldo.

Format la modestul club Proleter Zrenjanin, a ajuns la Partizan Belgrad în vara lui 2007, drept pariu
pentru viitor, deși nu a întârzâiat să își consolideze poziția de titular oferită în primul 11. Sezonul trecut a fost jucătorul cheie, datorită căruia Partizan a reușit să cucerească titlul în Serbia, iar începutul lui 2008-2009 i-a adus și marele salt catre United-ul lui Alex Ferguson.

Convocarea lui la Jocurile Olimpice de la Beijing a produs multă polemică în fotbalul sârb, antrenorul celor de la Partizan, cerându-i să abandoneze selecționata în mijlocul turneului olimpic pentru a putea juca cu echipa de club în preliminariile din Champions League.

Mai jos, golul marcat de către Tosic în Poli Timișoara - Partizan 1-2



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu