Hull City, tigrii Albionului


Cine se gandea la inceputul sezonului ca dupa noua etape, modesta Hull City va ajunge lider in Premier League? Vorbeam zilele trecute despre nemtii de la Hoffenheim, in timp ce in Spania un alt orasel mic a trecut de ceva timp peste statul de surpriza, Villarealul reusind de cativa ani buni sa le tina piept cu brio granzilor din Primera Division sau din Champions League.


Sa revenim insa la Hull City, un club cu sediul in Kingston upon Hull, o localitate situata in Yorkshire,ce pana anul asta nu vazuse niciodata o partida din prima liga engleza pe propriul stadion. Curiosul vine din faptul ca in excelentul start de sezon, Hull City a avut drept victime patru echipe din Londra, West Ham, Fulham, Arsenal si Tottenham, echipe ce au cazut in fata celei care , in teorie, era cea mai slaba echipa a campionatului. Hull City - Londra 4-0, asta era titlul ziarelor britanice dupa ce tigrii din Hull a castigat in fata echipei antrenate de Gianfranco Zola, West Ham dovedindu-se si ea neputincioasa in fata revelatiei din Premier League.


Sambata 25 octombrie a venit o noua victorie, de aceasta data in fata celor de la West Bromvich Albion( apropo, ce jucator roman a jucat la aceasta formatie? ), iar cei supranumiti "Tigers" si-au castigat respectul intregului Albion, cocotandu-se pe prima pozitie a campionatului, impartind-o cu Chelsea si Liverpool,aceste doua echipe urmand sa se dueleze azi pe Stamford Bridge ( live aici pe internet ).


Cei mai buni jucatori de la Hull City? Primul ar fi brazilianul Deiberson Geovanni, trecut pe la Barcelonaacum cativa ani si jamaicanul Marlon King, un alt jucator reactivat de catre Hull City. De altfel, King este un caz aparte, el fiind imprumutat pentru un sezon de la Wigan, club ce in prezent lupta pentru evitarearetrogradarii. O sansa de care jamaicanul a stiut sa profite dupa ce in 2002 a fost condamnat la cinci luni de inchisoare pentru conducerea unui autoturism furat.


Urmeaza pentru Hull City doua intalniri cruciale: cu Chelsea pe 29 octombrie si cu Manchester United pe 1 noiembrie.Daca vor reusi sa scoata rezultate pozitive si din aceste doua meciuri, Hull City va trebui luata in serios.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu