Naționala merge strună, iar noi pieptănăm tricoul

Îngropați in probleme financiare, crize de rezultate și de eficiență managerială, cei care conduc frâiele FRF s-au gândit, în sfârșit, că a venit momentul să se schimbe ceva la națională. Iar cea mai urgentă și ingrijorătoare chestiune de pe această lista era culoarea echipamentului. Roșu sau galben?

Sondaje? Tu ai schimba culoarea tricoului reprezentativei? Ai propuneri? Rosu sau galben?

Nici o țară sigură de identitatea sa fotbalistică nu tratează cu usurintă tricoul nationalei, tocmai pentru că este simbolul acelei identități. Însă identitatea fotbalistică se câștigă mai întăi. A contat că Hagi era îmbrăcat în galben în acel meci cu Columbia din 1994? A contat că tricoul a fost galben în acel meci cu Lituania din septembrie, anul trecut? A contat ca am fost albi în acel Olanda-Romania 2-0 de la europenele de anul trecut?

Înainte de a face schimbări ridicole, ar fi bine să se schimbe ceva acolo unde lucrurile chiar nu funcționează. O dată cu rezultatele vine și castigarea identitatii, si probabil vom avea și noi tribunele pe care le au meci de meci Croația sau Olanda.

Până atunci, așa cum mulți dintre suporterii nationalei opinează, ar fi de preferat schimbarea culorii celor cu costume de prin birouri. Ideal ar fi un alb-negru în dungi.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu