Barcelona doboara record dupa record

Barcelona finalizează turul din Primera Division cu un nou festival de goluri, sâmbătă seară 5-0 cu Deportivo la Coruna, lăsând senzația că asistăm la prestatia unei noi echipe de legendă din istoria clubului catalan, a fotbalului iberic și a celui european, capabilă de a depăși recordul de 107 goluri marcate intr-o ediție de campionat de Real Madrid în sezonul 1989-1990 cu Benjamin Toshack drept antrenor.

59 de goluri a marcat Barcelona în cele 19 meciuri ale turului, ceea ce presupune o medie de 3,1 goluri pe meci, isprava realizată in fața unor echipe ca Real Madrid, Valencia, Sevilla, Villareal sau Atletico Madrid.

50 de puncte în tot atâtea meciuri ( nici o altă echipă din Primera Division nu a mai atins acest număr de puncte într-un tur de campionat ) vorbesc de o Barcelona demolatoare, însă toate datorită unor alte statistici care stau în spatele acestui apetit ofensiv, Barcelona fiind echipa ce recuperează cele mai multe baloane și cea care pierde cele mai puține. Efect al unei excelente apărări,
împinse de către antrenorul Pep Guardiola cât mai spre centrul terenului și al unui talent imens deținut de jucatorii ce formeaza linia mediană a catalanilor.

Mențiune: tripleta de atac a Barcelonei Eto.o - Messi( un alt super-gol marcat aseară) - Henry a marcat 41 de goluri.

Guardiola a reușit în doar șase luni să scoată afară criza de la Barcelona, atât de pe gazon cât și din birourile oficialilor, președintele Juan Laporta aflându-se în vară într-o situație mai mult decât delicată, fiind la un pas de a împartăși soarta omologului său de la Real Madrid.

Barcelona se regăsește acum într-un moment dulce al sezonului. Jocul său este un chin pentru rivali și un deliciu pentru cei care iubesc fotbalul. Tripla coroana ( titlul intern - Cupa - Champions League ) este deocamdată o himeră, însă dacă există la momentul actual o echipă în Europa care să fie capabilă de a o cuceri, aceasta este Barcelona.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu