Bra-Bra-Wes: Cei trei muschetari de la Leixoes


Leixoes s-a transformat ( dupa Hull City-in debutul sezonului și Hoffenheim ) în echipa revelație a turului de campionat în fotbalul european. Este marea senzație din campionatul portughez după ce a reușit să învinga ca Porto sau Sporting Lisabona sau a terminat la egalitate cu Benfica, luptând cu șanse reale la titlu. Unde este secretul? Mulți dintre microbiștii portughezi spun că în formula Bra-Bra-Wes, trioul format din Bruno China, Braga și Wesley.

Bruno, Braga și Wesley. Trei nume care la prima vedere nu spun mai nimic. Dacă facem legătura cu clubul portughez de fotbal Leixoes, lucrurile se schimbă. Ei sunt Bra-Bra-Wes, tridentul la modă în fotbalul portughez dupa ce mulțumită presației sale, acest club care în urmă cu doi ani prin divizia secundă din Portugalia, s-a transformat într-una dintre echipele de bătut din prima divizie. Până acum, cei trei mari Porto, Benfica și Sporting nu au putut cu Leixoes. Cum e posibil ca o echipă atât de mică să dea atât de mult de furcă granzilor din Portugalia? Răspunsul, printre alți factori: căpitanul Bruno China și perechea de atacanți Braga și Wesley, acesta din urmă candidat serios la titlul de golgeter in pofida faptului că nu este atacant central.

Leixoes a promovat în prima divizie portugheză
anul trecut după 20 de ani petrecuți prin diviziile inferioare, iar în acest sezon scrie istorie, având posibilități reale în lupta pentru titlu, aflându-se la numai trei puncte în spatele liderului Benfica.

Singurul titlu câștigat din istoria acestui club este o Cupă a Portugaliei câștigată în 1961. A mai jucat o finală a aceleiași competiții în 2003, moment în care se afla în cea de-a treia divizie portugheză.

Chiar dacă stadionul din Matosinhos, localitate în care are sediul Leixoes, are o capacitate de doar 9000 de locuri, mica echipă portugheză are uni dintre suporterii cei mai fideli din campionat, mii de susținatori însoțind echipa la fiecare meci avut în deplasare.



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu