Everton - Liverpool, Merseyside Derby

Separati de mai putin de o mila distanta, rivalizand de peste un secol de ani, Everton si Liverpool se intalnesc iar in cel mai vechi derby din fotbalul englez. Merseyside, asa se numeste acest clasic al fotbalului englez,se disputa de aceasta data pe Goodison Park iar in istoria lui exista un inainte si un dupa.


Se spune ca a fost finala FA Cup din 1984 cea care a schimbat totul. Cei peste 50000 de spectatori prezenti pe Wembley pentru a vedea derbyul disputat intr-o finala au avut parte de un meci vibrant cu numeroase ocazii la ambele porti ceea ce i-a facut sa scandeze la unison "Merseyside, Merseyside".Acea cupa avea sa o castige Liverpool datorita unui gol marcat de Souness insa avea sa marcheze definitiv un punct important in istoria acestui derby.

In ciuda faptului ca Londra se poate mandri cu cea mai mare cantitate de derbyuri pe kilometrul patrat,nici unul dintre acestea nu se poate compara cu Everton-Liverpool, meci care s-a jucat pentru prima oara pe data de 13 octombrie 1984. Ca un fapt curios, cei care au folosit pentru prima oara stadionul Anfield Road au fost chiar cei de la Everton, insa dupa doar opt ani acestia s-au vazut nevoiti sa isi caute alt "loc de joaca" datorita pretentiilor finanicare ale proprietarilor stadionului considerate exagerate.

Pe Anfield a ajuns sa joace in schimb Liverpool, Everton gasindu-si culcus la doar o aruncatura de bat peste parcul Stanley, pe Goodison Park.

ALTE DERBYURI CE SE DISPUTA IN ACEST WEEK-END IN EUROPA
Espanol-Barcelona Sambata Sambata ora 23.00 Live pe internet AICI
Sahtior Donetk - Metalurg Donetk Sambata ora 19.oo Live pe internet AICI
Benfica Lisabona-Sporting Lisabona Sambata ora 22.45 Live pe internet AICI
AC Milan - Inter Milan Duminica ora 21.30 Live pe internet AICI

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu