Ce mai stiti de... Fabrizio Ravanelli?

Vorbim despre acei sportivi care au cunoscut gloria și faima, și care, de pe noapte pe zi, au dispărut în anonimat fără să se mai știe prea multe despre ei. Astăzi un nou episod: Fabrizio Ravanelli.

Nu a fost campion mondial, nu a fost cel mai bun jucător din lume, nici din echipa națională, nici măcar al echipei sale de club, însă uneori, culoarea părului te transformă în vedetă. Este cazul lui Fabrizio Ravanelli, cunoscut în Italia drept "Penna Bianca" și pe tot mapamondul drept "Căruntul". George Clooney-ul fotbalului.

Cine a fost?: Atacant italian al anilor 90.

Cum este amintit?: In afara culorii părului, pentru câștigarea Ligii Campionilor, într-o perioadă de glorie a celor de la Juventus, alături de jucători ca Del Piero, Gianluca Vialli sau Didier Deschamps. Avea să inscrie unicul gol al italienilor din acea finală disputată împotriva celor de la Ajax Amsterdam, titlul fiind câștigat in urma loviturilor de departajare, după ce timpul regulamentar de joc se terminase cu scorul de 1-1.

Știați că?: A fost considerat creatorul celebrării de goluri cu tricoul ridicat peste cap: "Fuga puiului fără cap" - așa i-au pus numele italienii acelui gest atunci, așa a rămas până în prezent.

În momentul în care FIFA a decis ca acei jucatori ce își scot tricourile în momentul în care marchează să fie pedepsiți cu cartonaș galben, Ravanelli s-a transformat într-unul dintre cei mai inverșunați critici ai acestei decizii.

Întrebat de ce se bucură așa la goluri, spunea:

"E ceva ce se întâmplă fără să îți dai seama. Sancțiunile de acest gen sunt pur si simplu absurde, taie din magia fotbalului. Fotbalul este făcut pentru a te bucura de el, nu pentru a îl îngrădi cu reguli ridicole."

Colecționează ceasuri de mână.

In perioda în care a jucat la Middlesbrough a fost cel mai bineplătit jucător din Premier League.

In Premier League a debutat cu un hat-trick reușit în fața celor de la Liverpool.

Mică biografie: Născut în Perugia, 11 decembrie, 1968. După câștigarea Ligii Campionilor cu Juventus, a jucat două sezoane la Middlebrough, alte două în Franța la Olympique Marseille, după care s-a întors în Italia la Lazio pentru un alt sezon. Back to England: doi ani la Derby County, o mică perioadă în Scoția la Dundee, urmând să se retragă în 2004-2005 in Perugia natală. A jucat 22 de partide pentru naționala Italiei, pentru care a inscris 8 goluri.

Ce s-a întamplat cu el?: După retragerea din 2005, a ajuns comentator sportiv pentru Sky Italia și Mediaset. A cochetat cu pasarelele de modă din Milano și a jucat rolul unui polițist in filmul "Maestro di lingue", lansat în Italia la sfârșitul anului trecut. Este proprietarul unui restaurant-pizzerie, "Numărul 11", în Cagli, o mică localitate de doar 9000 de locuitori.

"Îmi place Rădoi, este un jucător foarte important, care poate avea un viitor frumos și, dacă va continua așa, va putea juca la cluburi importante din Europa." - Fabrizio Ravanelli, aprilie 2006

The best of Fabrizio Ravanelli



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu