Scandal la Real Madrid: Ziarul Marca spala pe jos cu presedintele celui mai puternic club din lume

Ramon Calderon a demisionat! Presedintele clubului Real Madrid a fost prins cu mata-n sac de catre reporterii cotidianului sportiv Marca și se afla intr-o situatie disperata, intre puternica presiune pusa asupra lui pentru a demisiona si abandonarea clubului in mijlocul unui sezon mai mult decat incalcit, in care echipa se afla la 12 puncte in spatele liderului din Primera Divison, eternii rivali de la Barcelona, in timp ce in Liga Campionilor ii asteapta o dubla confruntare cu un puternic Liverpool.

Faptele sunt urmatoare: 7 decembrie 2008, in timp ce Real Madrid incasa o infrangere dureroasa pe propriul teren, Sevilla administrandu-i un 4-3 ce avea sa irite la culme suporterii clubului, in Palatul Congreselor din capitala Spaniei se desfasura Adunarea Generala a clubului in care se dezbatea aprobarea bugetului.

Marti 13 ianuarie 2009: Cel mai vandut ziar de sport din Spania, Marca, lanseaza bomba:


Ramon Calderon a manipulat votul acelei intruniri prin introducerea in sala a unor persoane care nu aveau dreptul de a se afla acolo. A incercat Ramon Calderon sa dreaga cumva busuiocul ulterior, insa Marca a declansat la adresa lui un adevarat tir de acuzatii insotite de probe, fotografii de familie si acte in care unul dintre cei implicati este abonat al celeilalte mari echipe din Madrid, Atletico.

Doi dintre angajatii clubului sunt gasiti drept tapi ispasitori si demisi ( unul dintre ei, director executiv, Luis Barcena, caruia dupa cum iarasi cei de la Marca aveau sa dezvaluie, i s-a platit o clauza de 800.000 de euro pentru a pastra tacerea) iar Ramon Calderon spune ca demisiile sunt pentru lasi, punct in care presiunea mediatica emanata de catre Marca se extinde in toata presa iberica, seful de la Real Madrid trezindu-se cu spatele la zid, singur, parasit de colaboratori care il santajeaza pe principiul “Ori pleci tu, ori plecam noi toti”.

Vineri la pranz,orele 13:30, (14:30 in Romania), Ramon Calderon cedeaza dupa o scurta sedinta in care s-a reunit cu toata conducerea executiva de la Real Madrid, iar cei de la Marca anunta triumfatori:”A demisionat”. Presa demonstreaza inca o data ca detine o putere imensa care folosita fara influente din exterior poate produce evenimente care raman marcate pentru totdeauna in istorie, iar istoria va consemna ” Ramon Calderon, fost presedinte al clubului Real Madrid, a demisionat in urma dezvaluirilor facute de reporterii ziarului Marca”

O mica paralela: De ce s-a dat inapoi ( nu ma refer doar la GSP.ro ) in cazul Valiza sau Yuksel Yesilova, in cazul Marian Iancu, in cazul George Copos sau Mitica Dragomir? In lipsa informatiilor sau in spiritul traditiei romansesti “Taci ca te fac om”?

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu