Românul care a învins Realul din Madrid

Lacatus in sus, Lacatus in jos, Lacatus afara, Lacatus in toate felurile. Stelistii isi pierd incet incet legendele, trase pe roata de Gigi Becali. S-a intamplat cu Hagi, se intampla cu Marius. De ce credeti ca Dan Petrescu nu da nici un semn ca ar avea intentia sa ajunga antrenor la Steaua?

Deci, tot vazand "chinurile lui Laca" la Steaua, mi-am amintit de un episod din perioada in care el juca in Spania la Oviedo. Sezonul 1991-1992, la Oviedo ajungea marele Real Madrid, angajat in lupta pentru titlul din Primera Division.

Meciul se indrepta spre un rezultat nul, rezultat cu care Real Madrid nu era prea multumita. Ar fi trebuit sase multumeasca insa cu acel punct, punct care avea sa ii coste titlul dupa numai doua etape(despre asta am scris aici ).Putini dintre spectatorii ce umplusera pana la refuz stadionul din Oviedo sperau la ceva mai mult decat un egal. A intrat insa pe teren Marius Lacatus. La Real Madrid, juca de titular un alt roman, Gica Hagi.

Cei doi aveau sa scrie de altfel si deznodamantul acelui meci: la o mingea balbaita in propiul careu,Hagi scapa mingea in fata lui Lacatus, care nu gandeste de doua ori. Gol si victorie mare pentru Oviedo.

Oviedo nu uită. Pe strazile micului oras iberic poti intalni chibiți care sa iti vorbeasca despre Marius Lacatus, cel care le rupea picioarele adversarilor,cel care fuma dupa antrenamente, românul care a invins Realul din Madrid. Ironia timpurilor prezente, Lacatus este asteptat ca intr-o buna zi sa isi antreneze fosta echipa, intr-un oras in care inca mai detine o casa in proprietate personala.

In minutul 3 al videoclipului incepe memorabilul moment al lui Lăcătuș ( dedicație pentru Bianca :D )

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu