Stelist prin toti porii


Marius Lacatus este marele protagonist al ultimelor zile. A reusit chiar, nemeritat spun unii, sa treaca pe plan secund meciul vedetă de la Cluj. O eventuală demisie ( nu se pune problema unei destituiri, stilul lui Gigi Becali de a isi face antrenorii sa plece fiind binecunosut ) nu intra in planurile lui Lacatus atunci cand sezonul era la start, insa ce mai poate surprinde in fotbalul romanesc?
.
Brasoveanul, ajuns la varsta de 19 ani in Ghencea, are un palmares impresionant ca fotbalist , insa cariera de antrenor îi redă mai degraba imaginea publicitară a unui antibiotic anti-depresiv, la majoritatea echipelor pe la care a trecut ajungand sa fie numit antrenor pentru a calma spiritele in momente dificile. Pentru că lui Marius Lăcătuș circumstanțele nu i-au fost deloc favorabile in cariera de antrenor, iar atunci cand a ajuns la Steaua, s-a intamplat ca șeful de acolo sa fie Gigi Becali, cel care l-a uns in funcție din același motiv farmaceutic. Tribuna avea nevoie de un calmant, dupa eșecul Hagi.
.
Scuzele sunt ieftine in cazul lui, iar Marius Lacatus stie asta. Evident ca ceva nu merge in angrenajul pe care el il aseaza meci de meci pe gazon si atunci apare o intrebare pe care si-o pun mai toti cei care il idolatrizeaza inca din timpurile in care era botezat Fiara : Este el incapabil sa motiveze un grup de jucatori profesionisti cu buzunarele pline sau este doar o unealta in mana patronului?
.
Cea mai plauzibilă variantă este cea secundă, iar suporterii stelisti nu o vor putea accepta niciodata. Ei il stiu pe Lacatus un tip cu un orgoliu fara limite, devotat stemei si culorilor ros-albastre, cel care lupta cu dintii, pumnii si crampoanele pentru fiecare minge disputată. Demisia lui Lăcătuș i-ar smulge Ghencei un suspin de ușurare și probabil că imaginea lui va rămâne aceeași ca cea de dinainte de era “Lăcătuș-antrenor la Steaua”. A încercat dar nu a putut. Motivele și le alege fiecare in funcție de gradul de simpatie la adresa lui Lăcătuș.
.
Deocamdată, rămânând la Steaua, Marius Lăcătuș produce daune pe trei fronturi simultane. In primul rând propriei imagini, în al doilea rând suporterilor steliști care văd cum incă o legendă le este târată prin noroi chiar in fața propriilor ochi fără ca ei sa poată face nimic, iar in al treilea rând, echipei. Cu un stil de joc ineficient, afară din Cupa României, cu perspective sumbre in Champions League, Steaua poate spera doar la o poziție cât mai apropiată de locurile de Cupa Uefa în acest sezon.
.
Iar Marius Lacatuș nu merită o asemenea dezonoare.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu