BĂTRÂNUL TÂNĂR


1992. Echipa de divizia secundă suedeză Helsinborg transfera de la Hogaborgs un tânăr atacant de doar 21 de ani. Cele 50 de goluri înscrise în 56 de partide disputate de acel reuşit transfer, au permis clubului să promoveze în prima ligă suedeză. Vedeta pleca însă spre campionate mai puternice. Feyenoord Rotterdam îl luase în ţintă şi o dată cu încheierea acelui sezon l-a şi mutat în propria curte.

SUA 1994. Alături de nume ca Thomas Brolin, Kenneth Anderson sau Martin Dahlin, tânărul cu codiţe rasta făcea senzaţie în ciuda faptului că nu avea să fie titular decât un meci la acel mondial.


Luni 12 mai 2008. Anii au trecut iar acel jucător a atins vârsta de 37 ani. Se afla la o partidă de golf. La sfârşitul meciului si-a verificat căsuţa vocală a telefonului. Între mesaje şi o convocare la naţionala Suediei. Se retrăsese deja însă nu a stat mult pe gânduri pentru a lua decizia de a se întoarce înapoi.

Vorbim de un jucător care a fost golgheterul Europei în 2001, a participat la trei turnee finale ale Campionatului Mondial şi două ale Campionatului European. Atacul seudez de la apropiatele europene sperie : Ibrahimovic ( Inter Milano ), Elmander ( Toulouse ), Rosenberg ( Werder Bremen ).

Ghiciţi cine a decis să li se alăture?

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu