NEVOIA DE ANORMAL: “Ştirile din lumea lor”

” Bravo mă, te-ai scos. Eşti între Tolontan si Ioaniţoaia.”

Ziua de ieri mi-a adus o avalanşă de mesaje prin intermediul cărora eram felicitat pentru “performanţa” de a îmi ajunge un articol pe prima pagină GSP ( varianta virtuala ), sub cel scris de Catalin Tolontan, peste cel scris de Ovidiu Ioanitoaia. La propriu. Ma îndoiesc cât pot de mult de figurat. Bineînteles ca au fost si mesaje de genul ” Pe cine ai lins în fund pentru a ajunge acolo?”. Cu atât mai amară a fost senzaţia. Da. Senzaţia a fost amară. Nu ăsta mi-a fost scopul, însa pentru un amator care scrie din pasiune, uneori amestecată cu deznădejdea, ar trebui ca simplă alipire a articolelor sale de cele a unor gazetari precum cei mai sus pomeniti ar trebui sa fie un motiv de mândrie. Însa senzaţia a fost amară. Cum am ajuns sa apar acolo? Cu un articol în care se spun vorbe grele la adresa unuia dintre cei mai importanţi, cei mai influenţi oameni din fotbalul românesc. Şi asta pentru că le merită. Chiar şi în glumă nea Mitică ! Nu. Nu mă simt mândru de ce am scris acolo. Aş fi vrut să fi scris altceva. Despre altceva.Despre ceva din sfera sportului. A sportului adevărat. Nu cel viciat.
.
Articolul lui Tolontan postat mai sus se referea la un jandarm luat la şuturi pe strazile Clujului. Dedesubt, Ovidiu Ioaniţoaia vorbea cam despre cum mai stau lucrurile la Rapid. O analiza interesantă, dar degeaba. În comentariile lasate de cei care au intrat sa citeasca respectivul articol aceeasi ura deşanţată: “brichete, retrogradări, unguri”.
.
Peste toate astea, titlul articolului lui Tolontan îsi cerea dreptul de a se proclama campion: “ŞTIRI DIN ALTĂ LUME”. Cum sa nu simt amar în gât? În timp colegii mei de pe Mysport se iau la trânta cu trecutul fotbalului, cazul lui Newsted şi Ionuţ sau cu ineditul pe care suntem forţaţi să îl evităm, ceea ce fac Ovidiu şi Răzvan, se primesc mesaje de genul ” Bai, voi nu aveti altceva de facut decât să băgati ciudăţenii şi vechituri din astea? Apropo, vezi că ai uitat o virgulă”. Nu. Nu avem altă opţiune. Trebuie sa ne întoarcem si să readucem ceea ce a fost frumos în fotbal, cazul de faţă, şi în sport în general, în speranţa că “STIRILE DIN ALTE LUME” îşi vor mai face apariţia doar ca simple tentative de pamflet.
.
Priviţi cele două ştiri din screen-shotul de mai jos. Ce au ele de a face cu sportul? Au ele dreptul de a acapara primele rânduri ale unui site de sport? Nu. Însă deocamdată sunt necesare. Altfel, oamenii pe care atât de mult îi hulim şi-ar face linistiti de cap, iar în final “ŞTIRILE DIN ALTĂ LUME” vor fi în totalitatea lor, din această lume.


Articol scris pentru blogul Mysport.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu