UN CATALAN CONFUZ

După tragerea la sorţi a semifinalelor Champions League, unul dintre cei mai bucuroşi oameni de pe planetă a fost Eric Antequera. Cine este Eric Antequera?

Este un catalan născut în cartierul Horta din Barcelona. Angajat al unei companii ce se ocupă cu producerea de programe informatice, Eric este unul dintre cei mai pătimaşi fani Manchester United de pe întreg mapamondul. Iubeşte Barcelona, însă pasiunea pentru United depăşeşte cu mult orice nivel de simpatie pentru echipa ce îi reprezintă oraşul în care s-a născut.

"Cantona a schimbat United-ul. Nu aveau nimic şi datorită lui au început să câştige totul. Euspun mereu că Ferguson este acum un antrenor mare din cauza lui Cantona" este curioasa reflexie a acestui catalan, fan Manchester United până în măduva oaselor. Pereţii camerei sale sunt acoperiţi de tricouri dedicate, fulare şi steaguri ale echipei engleze. Într-un colţ este amenajat u altar ce aduce ofrandă legendare echipe care pe 6 februarie 1958 avea să fie decimată în tragicul accident de la Munchen. Un ceas oprit la ora accidentului, un bilet de intrare la meciul Steaua Roşie Blegrad - Manchester United, partidă de la care se întorcea echipa în momentul fatidicului accident şi unicat, meniul semnat de către toţi componenţi acelui lot la ultima cină servită împreună.

"Pentru United am făcut multe nebunii şi probabil că voi face şi mai multe pe viitor" spune catalanul în interviul inclus într-un amplu material despre el apărut marţi în ediţia tipărită a cotidianului sportiv spaniol Marca. " La doar 14 ani, am stat la coadă peste 18 ore pentru a putea prinde bilete la finala de Champions League din 1999. Deşi ştiam că este periculos, m-am dus singur la meci, fără ca părinţii să ştie".

"De multe ori, ies de la servici şi spontan, fără a sta mult pe gânduri, plec spre aeroport, cumpăr bilete de avion şi zbor către Manchester pentru a vedea partidele de Premier League disputate de către United. Imediat după meci, revin în Barcelona pentru ca dimineaţă să ma întorc la slujbă. Numai în acest început de an am făcut deplasarea de patru ori".

Eric nu are de gând să piardă nici una dintre cele două meciuri ale semifinalei dintre Barcelona şi Manchester. Deseară va fi pe Camp Nou pentru a îşi vedea diavolii roşii live. Este ciudat din partea unui catalan get-beget să auzi următoarele cuvinte: " De la Barcelona cel mai mult mi-e teamă de Henry. Mai mult chiar şi decât de Messi. Lui Henry i-au priit mereu meciurile contra United-ului în perioada jucată la Arsenal".

După turul de pe Camp Nou, Eric va face prezenţa şi pe Old Trafford pentru a vedea meciul decisiv."M-a costat 250 de euro obţinerea biletului, însă mai contează?".

Recunoaşte însă că îi va fi greu sa ajungă la finala disputată în Moscova în eventualitatea unei calificări a celor de la Man. United. "Biletele au fost repartizate prin tragere la sorţi şi nu prea am avut noroc. Va fi complicat să obţin unul. Cu mai mult de o lună înainte de disputarea finalei de la Moscova preţul pe piaţa internaută al unei singure intrări la meci a sărit de 3000 euro".

Eric nu va rata totuşi meciul din această seară de pe Camp Nou, sanctuarul în care United a câştigat ultima sa Ligă a Campionilor în urmă cu nouă ani. Straniu. Adversarii englezilor vor fi de această dată chiar proprietarii stadionului, iar unul dintre cei mai înfocaţi suporteri ai lor aflaţi în tribune va fi un catalan.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu