Barcelona - Manchester United: Reintalnire dupa noua ani

Manchester United se va intoarce miercuri pe stadionul unde avea să câtige ce-a de-a doua sa Ligă a Campionilor în acel excepţional an al triplei : 1999. Aproape nouă ani după, lucrurile s-au schimbat mult la Barcelona, mai puţin la United care încă îi mai au printre titulari pe Paul Scholes, Ryan Giggs şi Wes Brown. Alex Ferguson încă mai este pe banca tehnică.
De nouă ani nu s-au mai văzut la faţă cele două echipe. Englezii ajung pe Camp Nou drept favoriţii, ceva de negândit până cu ceva vreme în urmă.

Suporterii lui United îşi mai amintesc încă acea baie de goluri administrată de Barcelona lui Cruyff în sezonul 1994-1995.Barcelona şi Manchester United se întâlneau în ligă într-un sezon în care spaniolii începeau suferind după ce pierduseră finala din 1994 in faţa Milanului. Una dintre ultimele mari nopţi ale acelei echipe construite de Johann Cruyff, "El Dream Team", avea să se petreacă pe Nou Camp şi în faţa celor de la United. Ferguson şi echipa sa tăvăleau tot în Premier League şi era un dintre echipele la modă pe continentul european. Cu toate astea, United dezamăgea de fiecare dată când ieşea de pe Old Trafford. Barcelona avea să câştige cu 4-0, deşi trebuie spus că pentru englezii nu au putut juca nici Cantona, nici Peter Schmeichel, cei mai buni jucători ai acelui lot. Se simţea în Ferguson-ul acelor vremuri multă teamă în momentul în care ieşea să joace în Europa. Manchester şi mai mult ca oricine atrenorul lor, aveau să înveţe multe din acel meci.

Miercuri putem asista la scufundarea definitivă a Barcelonei. Cel mai bun scenariu imposibil pentru un United dacă vrea să demonstreze că este cea mai bună echipă de pe planetă la ora actuală şi noua regină a Europei.

Barcelona - Manchester United live AICI, miercuri 21:45, ( 20:45 CET )

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu