Ce se întampla cu Arshavin?


Un sezon perfect in Cupa Uefa 2007-2008, un campionat foarte bun cu Zenit în Rusia și o partidă excepționala contra Olandei la Euro 2008. Ce s-a întâmplat cu Andrei Arshavin, cel care in vară îi făcea pe toți analiștii fotbalului să îi prevadă un viitor mai mult decăt strălucit?
Barca a oferit 15 milioane de euro pentru el, l-a vrut și Tottenham, chiar și Hamburg sau Manchester City. Stăpânii de la Zenit l-au oferit celor de la Real Madrid, însă afacerile respective au căzut rând pe rând pentru că rușii au considerat că produsul lor nu este cotat la adevărata sa valoare în Europa Occidentala.O altă mare problemă: salariul său de aproximativ 3 milioane. In Rusia impozitul este de 12%, in Spania sau in Anglia i-ar fi trebuit un salariu de circa 5 milioane de euro pentru ca Arshavin să rămână in mână cu aceiași bani pe care îi câștigă la Zenit.

Numerele nu se potriveau pentru echipele occidentale.Mai ales in vremuri de criză financiară. Dirk Advocaat, antrenorul de la Zenit, pare să se fi săturat de viața extrasportivă a jucătorului și le-a recomandat patronilor să încerce să îl vândă în iarnă. Arshavin a fost lăsat fără banderola de capitan, echipa este in derivă, in Liga Campionilor s-a eșuat după un rezultat lamentabil contra celor de la Bate Borisov.
Cine vrea să il cumpere pe Arshavin trebuie să bage mâna adânc in buzunar? Se va alege insă cu un nou caz Ronaldinho. Riscant.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu