Vanatoarea de talente: Alan Dzagoev


In timp ce Europa il descoperea pe Andrei Arshavin iar presa rusa isi dadea seama ca acesta nu va mai continua sa joace mult timp in propriul campionat, scotea coarnele un tanar pusti crescut in curtea celor de la CSKA Moscova. Se scriu randuri din ce in ce mai laudative la adresa lui si nu degeaba. Cifrele lui in liga rusa si in competitiile in care este angrenata CSKA ( a debutat si cu nationala rusa in meciul disputat contra Germaniei ) sunt spectaculoase, motiv pentru care i se prevede un viitor foarte promitator.S-a transformat in marea revelatie a acestui sezon in Rusia si mai mult ca sigur ca zvonurile privind un eventual transfer in strainatate nu vor intarzia. S-au vehiculat deja nume ca Arsenal Londra, Real Madrid si ...CFR Cluj !


Alan Dzagoev, nascut pe 17 iunie in Beslan, Osetia de Nord, Rusia. International sub19 cu selectionata rusa, a facut marele salt catre echipa mare a nationalei in care a debutat in fata Germaniei, meci incare a lasat o buna impresie. Nu e usor sa iesi in evidenta cu doar 18, mai ales intr-un club mare asa cum este CSKA Moscova in Rusia. Desi s-a format in Yunost Vladikavkaz, acolo unde si-a petrecut toatacopilaria, in 2006 a semnat primul sau contract de jucator profesionist cu Krylia Sovetov, echipa la care a stat doar un an, suficient cat sa isi demonstreze valoarea si sa ii convinga pe cei de la CSKA de rentabilitatea unei eventuale investii in el. Ajuns in capitala moscovita in decembrie 2007, a debutat in cele din urma in prima echipa reusind sa marcheze de opt ori in 15 meciuri jucate si sa dea sapte pase de gol. Cu doar 18 ani. Este marea senzatie a fotbalului rus actual.


Masoara 1.79m si cantareste 70 kg, este un mijlocas foarte ofensiv, cu un fizic impunator si un excelent si precis sut. Dreptaci, ajunge mult in careul rival si foart abil cu balonul la picior. Creativ, cu o buna viziune a jocului, un foarte bun pasator, cu cat mai aproape de careu cu atat mai periculos, fiind capabil sa scoata o buna pasa dintr-o faza de joc ce nu anunta nimic. Calitati de lider si un profesionist desavarsit in ciuda celor 18 ani abia impliniti la inceputul verii.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu