Profesorul blocat

In școala generală cel mai simpatic profesor era cel de sport, orele cu el fiind cele mai așteptate momente ale cursului scolar. Venea omul, ne arunca mingea de fotbal nouă baieților, cea de handbal fetelor și se așeza tacticos la umbra plopilor de lângă gardul școlii, incercând să facă pe intelectualul în timp ce spărgea semințe de bostan și completa reviste de rebus. Din când în când, inclinațiile lui pedagogice ieșeau la suprafață o dată ce unul dintre noi mai scăpa printre dinți ceva cuvinte aiurea. ” …escule, zece flotări daca vrei să mai joci fotbal”. Ce mai, era cel mai de treabă profesor. Adevărul aveam să il descoperim mai târziu când sălile de sport ale liceelor ne-au prins nepregătiți.
Probabil că acel profesor își continuă și în prezent obiceiul de a se așeza la umbra plopilor ronțăind semințe. E ușor să le plasezi puștanilor o minge. Mișcarea era asigurată. Și încingeam niște partide pe cinste!
.
Naționala Romaniei
are nevoie de o colaborare cu reprezentanții silviculturii romanesti. Apariția plopilor la marginea gazoanelor pe care își dispută selecționata meciurile ne va proiecta intr-o nouă formă de a face fotbal la națională. Nimic anormal în ceva atât de lipsit de sens.
.
A juca fotbal
e ca și cum te-ai acoperi cu o plapumă prea scurtă. Atunci când îți acoperi creștetul îți dezvelești picioarele, iar atunci când vrei să îți incălzești picioarele îți dezgolești capul. Avem nevoie de un profesor care să rezolve această dilemă. La scuipat semințe în umbra plopilor oricine se pricepe.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu