Luati pozitia de capra, vitejii mei !

“-Eşti prea dobitoc !-Mulţumim mult domnule Becali dar mai aveam o întrebare pentru dumneavoastră”.
.
Telefonul se închide sec iar prezentatorul
Costin Stucan înghite fără apă ultima jignire care i-a fost adresată de către patronul Stelei. O jignire la fel de meritată de ziarist pe cât a fost înfrângerea echipei din Ghencea în faţa vasluienilor.
.

Structura de rezistentă a fotbalului românesc este putredă, cine sunt cei care compun această structură ştim foarte bine. Ne vine flegma în gât numai atunci când ne gândim. Însă dacă tu ca ziarist stai “capră” ( că tot e la modă termenul ), în faţa masivului şi repetatului viol verbal la care te supune interlocutorul tău doar de dragul audienţei, atunci termenii care îţi sunt aruncaţi cu o densitate demnă de cele mai joase spelunci se transformă într-un premiu binemeritat. Cine te opreşte să educi prin tăierea liniei telefonice chiar din momentul în care este lansată prima jignire? Însă Kamasutra e clară: pentru o audiență cât mai ridicată, o penetrare cât mai profundă. Domnule Stucan, v-aţi gândit, asta în cazul în care mai aveţi o fărâmă de judecată care să prevaleze în faţa audienţei, că în faţa televizoarelor se află și copii? Dacă dumneata nu îţi educi interlocutorul, retezandu-i din faşă orice dovadă de lipsă de respect, la ce să mă aştept de la puștii care iubesc Steaua ( în cazul de faţă ) ? Ce conteaza? Oricum sunt niște viitori huligani, nu? Mă aşteptam la altceva de la un post nou de televiziune care împrumută o tactică occidentală de a îşi vinde produsul însă îl promovează în acelaşi stil grosolan de care suntem sătui, motiv al flegmei lipite de beregată? Chiar nu ştim să turnăm leşie atunci când trebuie să scoatem mizeria?

.
Până una alta, cel mai cunoscut jucător al Stelei, în ţara şi peste hotare, a devenit Gigi Becali. Iar Steaua îşi merită simbolul. Multe s-ar rezolva în Ghencea în momentul în care echipa nu ar prinde nici măcar un loc de Cupa UEFA. Soluţia ar veni dinspre tribuna stadionului, pusă şi ea “capră” în faţă banilor de Pipera..Pentru evitarea acestei poziţii de unghi drept, îmi scot şapca de tractorist în faţa agricultorului Porumboiu.
.
Îmi cer scuze pentru nervii vărsați aici, însă vin dupa o discuție în care am încercat sa îi explic unui puști de nouă ani, “de ce l-a făcut pe ăla dobitoc?”. Au apus timpurile “copiii spun lucruri traznite”.



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu