Cainele si miscarea

Imaginaţi-vă o întreagă hoardă de braziliano-portughezo-columbiano-argentinieni ( uite că i-am adunat pe toţi ) alergând de mama focului pe tăpşanele gazoanelor româneşti în timp ce în spatele lor se chinuie să ţină pasul o haită de românaşi cu limbă atarnată până la delicatele lor lăbuţe. Nu e de ajuns să fii câine de rasă, doar cu numele, trebuie să ai şi pedigree.
.
“Avem jucători buni, dar sunt delăsători, se antrenează în dorul Lelii!” Să-mi fie cu pardon, cine îi antrenează? Nu aceiaşi jucători erau spartanii cu care cucerea titlul Mircea Rednic în urmă cu două sezoane? Adică atunci îi alergau pe portughezi de le săreau capacele, iar acum câinele de rasă a devenit potaie? Singurul care îşi poartă mândru blana prin Ştefan Cel Mare să fie patrupedul lui Dinu?
.
E uşor să arunci pisica moartă dintr-un coteţ în altul. Poate fi începutul unei noi crize, de nervi şi de rezultate, în groapa de lângă spital. O noua criză iscată de acelaşi antrenor. Un om care ar trebui să îşi facă jucătorii să alerge la fel de repede sau chiar mai repede decât aceşti străini aduşi cu baxul la noi. Dând vina pe jucători, Mircea Rednic nu face altceva decât să lase câteva umbre peste ultimul titlu cucerit cu Dinamo. Ori portughezii au crescut cât cresc câinii în şapte ani, ori acel titlu a fost umflat cu gaz de butelie.



Adunate de prin toată lumea, inclusiv de prin Portugalia sau Argentina, sunt peste 150 de rase de câini , cu diferite forme şi mărimi. Unele rase au părul lung, altele scurt. Unele au nevoie de mult spaţiu pentru a alerga, altele doar de o mică curte. Înainte de a aduce acasă un câine pentru a deveni un membru al familiei, ar trebui să îţi unele întrebări:
.
ştii cât de mare o să crească?
.
ştii cât de activ va fi?

.

temperamentul şi personalitatea lui se vor potrivi cu ale tale?

.

va avea constant nevoie de atenţie din partea ta?

.

ai avea timpul necesar pentru a-l dresa?

.

eşti gata să renunţi la alte activităţi (impresariale) pentru a avea grijă de căţel?

După ce îţi pui aceste întrebări poate că nu o să ţi se pară aşa importantă absenţa din paginile ziarelor şi o să te preocupe absența raspunsurilor la aceste întrebări.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu