SA VINA POTOPUL


Spune colegul Chefere: “Ploaia vine de la Cluj…acolo unde soarele s-a instalat deja”. Aş vrea să plouă cu găleata. Să cadă o ploaie de fotbal. Cu găleata. Cu cisterna. Cu vagonul. Bulbuci. Picături cât Maybach-ul de mari. Cât stadionul. de imense. Un fotbal care să ne pună gând rău nouă, cârcotaşilor. Să ne înece. Să rămânem fără aer în butelii, în timp ce din Ghencea suntem trozniţi de fulgerele unui fotbal stelar. Să aflăm stupefiaţi că nu e chiar aşa cum credem. Că fotbalului, i-am pus nemeritat ştampilele infamiei. Că l-am pus cu spatele la zid şi l-am lăsat acolo în bătaia pietrelor fără să fi fost vinovat. Să cadă o ploaie de fotbal. Să se prăvălească potopul peste buzoieni confuzi, peste ardeleni de toate etniile şi naţiile, peste bucureşteni evacuaţi în propria istorie de către patron şi să îi zmulgă din rădăcinile neîncrederii noastre.

.

Să cadă o ploaie de fotbal. Să ne inunde spontan cu un carusel de goluri sosit în oraşul rezultatelor neaşteptate. Să vină fotbalul mare. Să radă tot în cale: brichete, tudori, diaconi, turci, pădureni, căpoşi capăţânoşi, mânioşi şi mincinoşi. Să lase tot curat. Să ne bucurăm de o viitură groaznică. Groaznică pentru cei care au făcut mişto de noi tot timpul, prefăcându-se în paparude. Să se rupă baierele fotbalului şi să se cutremure stadioanele. Vreau să văd scene XXX cu un fotbal despuiat de prejudecăţi.

.

Se termină liga. Ultima etapă. Decisivă. Să fim trişti sau bucuroşi? Se termină liga. Un monstru cu picioare de clisă şi pantofi cu tocuri. O pisică neagră închisă într-o cameră obscură. Preocupant este că sunt totuşi persoane care strigă : ” Am găsit pisica!”.

.
Să câştige cel mai bun nu? Să câştige cel mai bun? Cel mai bun în ce? Pentru că totuşi, vremea este probabilă.

.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu