BLATUL DE LA TERMOPILE


Dinamo-Steaua. Derby-ul fotbalului romanesc. Clasicul clasicilor. Si totusi … Au aparut umbre pana si peste acest acest meci. Steaua are nevoie de trei puncte, Dinamo are nevoie sa isi recupereze onoarea. Stelei ii este suficient un punct si titlul este ca si castigat, iar Dinamo trebuie sa joace fotbal si sa castige pentru a evita o umilinta mai mare decat infrangerea, sarbatorirea titlului stelist pe gazonul din Stefan Cel Mare.
.
Si totusi. Iese domnul Borcea in presa lasand sa se inteleaga ca se indoieste de devotamentul jucatorilor aflati sub contract cu Giovanni Becali. Un alt personaj se teme de arbitraj. Se incita la violenta fara ca nimeni sa pedepseasca respectivele gesturi.
.
Se spune ca marile probleme ascund rezolvari simple. Eu nu vad decat o singura solutie.Toate aceste umbre pot fi sterse daca ne reintoarcem in locul in care am pierdut afectiunea pentru balon. Fara dragostea pentru minge, fotbalul romanesc si-a prostituat identitatea iar ADN-ul competitional s-a diluat. E de ajuns sa vedem ca un Dinamo-Steaua e supus suspiciunii de blat si ne putem imagina ca toata istoria lumii este de fapt un fals.

.

Ca si cum Leonidas “si-a aranjat” zilele de glorie prin pesterile de la Termopile stand la cafele cu Xerses.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu