PIERDUT FOTBALISTI - GASITORULUI RECOMPENSA

Steaua si CFR Cluj marcheaza diferenta intr-un campionat asupra caruia planeaza suspiciunile unei acute lipse de corectitudine si profesionalism. Imi promisesem ca nu voi mai scrie pe acest blog despre liga interna, atat timp cat va persista acest iz de gangsterism si barfa de cea mai joasa speta. Am avut insa "nefericita" inspiratie de a urmari meciul Otelul - Steaua. Ma intrebam pe finalul meciului urmarind cum mingea era bubuita de catre jucatorii stelisti, in incercarea de a pastra rezultatul : Pentru asta atat zgomot, pentru asta atati bani? Pentru a ajunge in acelasi loc din care am plecat?

Va mai amintiti? Steaua incepea campionatul dand mai multa importanta schimbarilor de antrenori decat incorporarii de jucatori cu adevarat utili echipei. CFR Cluj cheltuia un sac de bani pentru a aduce o stiva de fotbalisti dintre care, unii au sfarsit in acelasi peisaj anonim din care sosisera de aceasta data pictat in stil mioritic, in timp ce altii au terminat prin a se integra perfect in debandada numita Liga I Burger. Ambele echipe, fiecare pe propriul nivel competitional, s-au vazut ajunse la limita posibilitatilor tehnice, fizice si psihice in momentul in care au iesit sa apere prestigiul national in Europa.

Bucuria unui titlu cucerit nu va reusi sa stearga cu buretele lipsa talentului necesar in incercarea de a face marii provovocari numite Champions League. Lipseste fotbalistul vedeta, cel care sa ridice presiunea de pe umerii coechipierilor si care sa elibereze spectacolul. Fotbalistul care joaca fotbal si ii face pe altii sa joace, intareste autorespectul propriului club, provoaca respectul rivalilor si aprinde televizoarele unei Romanii intregi.

Atunci va fi eliberat fotbalul romanesc. In momentul in care cel care va apasa butoanele telecomenzii nu o va face pentru a vedea daca se simte mirosul unui blat, ci pentru a vedea driblinguri, faze si goluri de exceptie.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu