GIGANŢII NORDULUI - PITICII FOTBALULUI


Nu. Nu este un joc de cuvinte. Chiar asa se numeste prima echipă de fotbal formată exclusiv din jucători pitici. " Giganţii Nordului". Asa se numesc. Vor chiar să treacă la profesionism. Unde se putea întâmpla acest lucru dacă nu în ţara fotbalului-pe-pâine, Brazilia?

Atât de serioasă e treaba încât băieţii respectivi dispun de echipament, un autocar cu care se deplasează si chiar semnează autografe. Uite aşa ne dăm seama că chestia aia cu "fotbalul nu are frontiere şi nici limite" nu este doar o utopie. Cu determinare şi iluzie se pot depăşi multe din barierele fizice, asta încearcă să demonstreze "Gigantes Do Norte", echipă ai cărei jucători nu depăşesc în înălţime 1,40m, media fiind de 1,21m, cel mai scund dintre ei măsurând numai 99 de cm.

Primul lor meci disputat în urmă cu aproximativ patru luni de zile în faţa unei echipe de juniori a fost câştigat cu scorul de 8-1 în faţa a nu mai puţin de 3000 de spectatori. Au urmat alte succese şi s-a trecut de la ceea ce iniţial s-a vrut a fi o încercare de integrare în societate a acestei categorii sociale într-o reţetă de succes şi faimă pe plan internaţional.

Vedeta echipei nu este altul decât Wagner Love, o sosie în miniatură a jucătorului brazilian de la Cska Moscova, jucător care în viaţa de zi cu zi îşi câştigă existenţa făcând jonglerii pentru o sumă ce se cifreză în jurul a 25 de dolari strânşi zilnic pe străzile oraşului Belem, locul de reşedinţă al ineditei echipe.

" Giganţi" nu doar cu numele, ci şi cu spiritul. O oglindă în care să privim cei care ne credem mult prea "mari".
Totusi, hai sa ni-l imaginam pe Dorin Goian facand marcaj la acest mini-star in momentul executarii cornerelor.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu