Artişti pe cale de dispariţie


Săptămâna trecută Manchester United inundat iarăşi cu apă beciul celor de la Roma iar uniidintre jucătorii italieni nu au digerat prea lejer faptul că iar le-a fost fleoşcăite jambierele. Spunea după meci chilianul Romei, David Pizzaro, că majoritatea trucurilor şi driblingurilor lui Cristiano Ronaldo ar fi fost inecesare considerându-le lipsă de respect la adresa celor adversarilor. El, Cristiano Ronaldo care are faţa aceea de imbecil complet când se bucură after-goals, are indusă în tărtăcuţă nesimţirea de a le face aşa ceva rivalilor de pe gazon. Spre norocul fanilor fotbalului.


Din cele scrise mai sus trag o întrebare. Este nevoie tot mai mult de cât mai puţină estetică în fotbal? Roberto Baggio divaga în perioada sa de glorie că de fiecare dată când încerca să înscrie un gol îşi dorea să o facă de o manieră cât mai spectaculoasă. Onor lui ! Da, ştiu. Baggio este unul dintre ultimii fotbalişti de înalt nivel care ne-au oferit lucruri cu adevărat plăcute ochiului. E jale cu Ronaldinho ! Aşa e când ai fost rupt de foame în copilărie, iar acum ai bani însă nu ai timp să îi spargi plus un frate care încearcă şi el să îşi scoate pârleala în stil Giovanni Becali.


O să spună unii că în prezent este din ce în ce mai dificil să joci spectaculos şi că rezultatul contează. Ştiţi voi : cât mai înalt, cât mai puternic, hei-rup şi la grămadă. Trăiască Sorin Cârţu ! În acest ritm mă tem că se va da apă la moară celor care consideră fotbalul o inepţie, o tâmpenie, o şaradă în care 22 de bezmetici în chiloţi aleargă în spatele unui balon.


Şi când te gândeşti că jucătorii ca Messi sau Cristiano Ronaldo îşi riscă meniscurile sau ligamentele pentru a distra tribuna iar pe deasupra sunt criticaţi, îţi dai seama de stadiul lamentabil al lucrurilor. Trăiască şi Lovin !.


P.S. - Recunosc, am primit satisfactie atunci când Zidane şi-a proiectat chelia în plexul lui Materazzi.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu