Tăcuţi, privind si rânjind

Ceea ce este cu adevărat grav este că cei care pot face cu adevărat ceva ( fotbaliştii, conducătorii, gazetarii ) nu îşi dau seama de importanţa pe care lucrurile rostite şi scrise în ultima perioadă la noi o au pentru milioanele de microbişti. Vom avea parte de incidente violente în tribune iar reacţiile conducătorilor, organelor de ordine vor fi prompte : golanii şi "jegurile" trebuie cumva oprite, cu bastoane desenând vânătăi sau bocanci configurând o nouă estetică facială. Atunci de ce nu aceeaşi unitate de măsură în momentul reacţiei faţă de violenţa verbală. Aveţi încluse în contractele de muncă, pasivitatea, indiferenţa faţă dexenofobia şi antisemitisimul cu care zi de zi suntem agresaţi cu ajutorul ziarelor, televiziunilor sau a posturilor de radio domnilor legiuitori?


Mi se pare normal ca un individ ce dă cu lanţul sau bâta în stânga şi în dreapta să fie pedepsit pe măsura faptelor sale, însă mi se pare anormal ca seară de seară să asist la un show oripilant, grotesc, penibil, iar dumneavoastră să ranjiţi "fasolele" instalaţi comozi în fotolii " Ia uite măi, iar a apărut papagalul ăla de Becali, stai să vedem ce mai debitează".

Este tipica pentru societatea noastră lipsa autocriticii iar problema persistă. Zi după zi, gesturile reapar, cu mai mare intensitate şi poţi înţelege acest lucru doar de o manieră ciudată : dacă un sărman recurge la gesturi violente încercând să fure câteva sute de mii de lei, ce să mai aşteptăm de la aceşti oameni care se bat pentru zecile de milioane de euro venite din Champions League. Nu ar trebui sa mă afecteze pe mine, însă sunt agasat şi nimeni nu mă protejează. Nu sunt un ministru, vreau doar să am parte de fotbalul frumos care ma făcea o dată, demult, să ajung la stadion cu o oră înainte de a începe meciul. Să îmi pot cumpăra seminţele liniştit, fără teama că voi primi un par în cap sau că o dat intrat pe stadion voi fi nevoit să evit cu un sprint demn de Carl Lewis, gorilele puse să "facă ordine". Asta în timp ce, probabil cele mai violente personaje din fotbalul românesc, stau şi hăhăiesc prin lojele oficiale. Şi nu îi acord exclusivitatea lui Becali la acest capitol.

P.S Cât de credibilă ar fi o eventuală revenire a Stelei în lupta pentru titlu, chiar câştigarea lui, din moment ce patronul şi unii dintre subordonaţii acestui club nu fac altceva decăt să inducă sentimentul că această ligă nu poate fi câştigată decât pe căi ilicite?

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu