Cu mopul peste stemă - "Patronul Stelei pretinde vrea să câştige liga pe bază de corupţie"

Cam acesta este titlul apărut pe unul dintre cele mai vizitate site-uri spaniole de informatii la doar câteva ore după declaraţiile "cu butoane" date de Gigi Becali presei româneşti. Acelaşi titlu aproape identic apare şi în unul dintre marile cotidiene iberice, El Mundo. La fel şi în Marca.Ştire venită dintr-o ţară membră a Uniunii Europene, despre preşedintele unui club aflat printre cei mai cunoscuţi ambasadori sportivi români peste hotare. Pe unde mergi prin Madrid, Steaua este ţinută minte ca fiind cea care le-a furat Cupa Campionilor rivalilor de la Barcelona. Şi pentru tontogolul lui Nicoliţă, pentru Hagi. Chestii de fotbal. În Barcelona, acelaşi lucru. Steaua este cunoscută. Este un nume. Pentru aceaşi finală câştigată în faţa catalanilor, pentru acelaşi Hagi, pentru Gică Popescu, chiar dacă acesta nu a avut tangenţă cu Ghencea, este asociat cu Steaua. Pentru că este român. Lucruri ce se schimbă.

Este de ajuns să priveşti cu ce alte "fapte memorabile" este asociat patronul stelist pentru a îţi da seama că pata de ruşine de pe obrazul Stelei nu banii o spală ci cu totul altceva. Îmi scapă definiţia.


Asocierea însă nu se mai face cu performanţa, ambiţia sau momentele memorabile în cazul Stelei. Din păcate, până şi unul dintre ultimii ambasadori cinstiţi şi mândri ai României este asociat cu penalul.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu