Ce mai stiti de ... Salvatore Toto Schillaci?


Vorbim despre acei sportivi care au cunoscut gloria și faima, și care, de pe noapte pe zi, au dispărut în anonimat fără să se mai știe prea multe despre ei. Astăzi un nou episod: Toto Schillaci.

Cine a fost?: Atacant italian ce a jucat pentru Juventus Torino și Internazionale Milano.

Cum este amintit?: S-a proclamat golgeterul și cel mai bun jucător al Mondialului din Italia 90, marcând șase goluri pentru squadra azzura și transformându-se într-un erou in propria țară.

Știați ca?: In afară de cele șase goluri marcate la turneul final din 1990, a mai marcat un singur gol...

pentru naționala italiană, in tricoul căreia a disputat 16 partide.

A fost primul fotbalist italian care a jucat în Japonia, in 1994 semnând pentru Jubilo Iwata.

Italia lui Schillaci, cu Walter Zenga în poartă, avea sa fie eliminată in semifinalele acelui Mondial de către Argentina lui Maradona pe stadionul San Paolo din Napoli, un Maradona care ceruse ajutor la tifossi locali. Însă Naționala italiană inseamnă mult, suporterii italieni afișând urmatoarea pancartă: "Maradona, Napoli ti ama, ma l'Italia é la nostra patria" - "Maradona, Napoli te iubește, însă Italia este patria noastră".

Deși nu era el cel desemnat să execute loviturile de pedeapsă, a executat un penalty în finala mică pentru a se departaja în topul golgeterilor de cehul Tomas Skuhravy, care până în acel moment marcase și el cinci goluri.

Mică biografie: S-a născut la Palermo, capitala Siciliei pe 1 decembrie 1964. Prima echipă profesionistă la care a jucat a fost Messina pentru care a jucat șapte ani. Au urmat, pe rând, Juventus, Inter și Jubilo Iwata, acolo unde în trei ani a marcat 56 de goluri în 78 de partide. S-a retras in 1999.

Ce s-a întâmplat cu el?: Schillaci trăiește acum în orașul natal, acolo unde a deschis o școală de fotbal pentru copii. În 2004 a participat în cea de-a doua ediție a unui reality-show numit L'isola dei famosi. În mai 2008 a fost amendat de către tribunalul din Palermo pentru că nu s-a prezentat ca martor într-un proces impotriva mafiei siciliene.

Mai jos un clip video cu cele mai bune momente ale lui Toto Schillaci:



Video - cadou: Notti magiche - Italia 90


1 comentarii:

14 ianuarie 2009 la 10:58 Anonim spunea...

Link Exchange

Trimiteți un comentariu