Ziua in care Unirea Urziceni a avut milioane de suporteri

Fotbalul a impărțit dreptate în sfârșit. Cel puțin asta este senzația după meciul câștigat de Unirea Urziceni în Ștefan Cel Mare. Parțial ignorată, parțial subestimată, Unirea Urziceni s-a instalat în poziția de lider a campionatului. Probabil că și pe viitor o va aștepta aceeași soartă, a ignorării și a privitului de sus. Cum să fie posibil ca echipa unui orășel cu 20000 de suflete să se proclame campioană? Asta se rezolvă cumva. Ar fi cinic insă ca Unirea Urziceni sa piardă teren pe alte căi decât cele pur sportive.

Unirea Urziceni a reusit sa adune aseara, probabil, mai multi sustinatori decat sperau ca o vor face vreodata. Incepand de la stelisti, clujeni sau olteni si sfarsind chiar cu dinamovistii care sperau ca aceasta “echipa incropita” sa nu le creeze probleme. O victorie in fata Urziceniului era decisiva, iar avantajul luat putea turna plumb in picioarele urmaritoarelor.
.
Priviti primele sase locuri din clasament: 4-2 in favoarea provinciei, care avea tot dreptul de a isi revendica pozitia de lider. Neasteptat sau nu, cea caruia i-a revenit onoarea de a purta drapelul si de a demonstra ca pozitia de lider a lui Dinamo este mai falsa chiar si decat sarutul lui Iuda, este aceasta echipa condusa de Dan Petrescu.
.
O lectie binevenita pentru Dinamo, menita sa le arate conducatorilor acestui club ca performanta nu se atinge doar stand la cotitura, asteptand ca celelate echipe sa faca pasi gresiti. Nu e de ajuns sa stai sa privesti cum Steaua si CFR Cluj isi sleiesc puterile prin Champions League.
.
A fost seara in care Unirea Urziceni a avut milioane de sustinatori. A fost seara in care Unirea Urziceni si-a castigat dreptul de a se pregati pentru Liga Campionilor.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu