Vanatoarea de talente: Albin Ekdal

Azi in Champions League se joaca un clasic al clasicilor. Real Madrid - Juventus Torino. Doua cluburicare au scris istorie pentru aceasta competitie. Duelul se poata si la nivel de simboluri, Del Piero si Raul fiind jucatori cei mai exponentiali din cele doua loturi. Lasam insa trecutul pentru cateva ore, cel putin pana la startul meciului, si vorbim despre Albin Ekdal.

Cine este Albin Ekdal?
Este un pusti suedez de doar 18 ani, crescut la echipa de juniori a clubului Brommapojkarna si care la doar 16 ani era urmarit de cluburi precum Chelsea, Inter sau Ajax. A ajuns intre timp pe malurile fluviuluiPo, sa joace pentru Juventus Torino, club care a platit un milion de euro pentru transferul sau. Pasquale Sensible, seful scouterilor de la Juve, il urmarea insistent de ceva vreme, reusind sa ia fata granzilor mentionati mai sus si sa il treaca sub comanda lui Claudio Ranieri pe Delle Alpi.Ekdal, care este privit de catre fanii torinezi ca o speranta de fantezie in fotbalul pragmatic al echipei,este atacant central, poate fi folosit deasemenea chiar si ca extrema dreapta, posesor al unui sutextrem de potent si cu o viziune de joc impresionanta, calitati care i-au adus numele de " noul Ibrahimovic",jucator care a trecut pe la Juve in perioada Fabio Capello.

Trecut prin toate categoriile inferioare ale selectionatei nationale suedeze, acum este un fix in SUB-19,iar nationala mare ii suna la usa avand garantie faptul ca Ranieri a depus suficienta incredere in talentullui, sufiecient pentru a ii da oportunitatea sa debuteze in Il Calcio alaturi de nume ca Trezeguet, Nedved, Del Piero,Camoranesi, Buffon sau noua senzatie, Amauri.


Fanii Juventusului sunt increzatori; asculta iar imnul Ligii Campionilor iar pe Delle Alpi a sositnoul Zlatan Ibrahimovic.

3 comentarii:

6 noiembrie 2008 la 15:47 Ionut Tataru spunea...

glumesti nu? noul Zlatan? hmmmmmmm.... nope

6 noiembrie 2008 la 17:01 Ionut Tataru spunea...

am vrut sa vad. dar ghinion, nu am ce. din pacate pe youtube nu e nimic cu el. si daca ne gandim ca acolo sunt o groaza de fotbalisti de mana a doua...

Trimiteți un comentariu