Ce mai stiti de ... Charles Barkley?

Vorbim despre acei sportivi care au cunoscut gloria și faima, și care, de pe noapte pe zi, au dispărut în anonimat fără să se mai știe prea multe despre ei. Astăzi un nou episod: Charles Barkley.

Cine a fost?: Jucator nord-american de baschet. 16 sezoane in NBA.


Cum este amintit?: Unul dintre cei mai buni baschetbalisti ai timpurilor sale, membru al Dream-Team-ului care a castigat medalia de aur la Jocurile Olimpice Barcelona 92.


Stiati ca?: Inainte de a da saltul in NBA, a avut numeroase probleme cu greutatea. A ajuns chiar sa cantareasca 136 de kilograme. Intrarea in NBA a facut-o de pe cea de-a cincea pozitie a draftului, pentru Philadelphia 76ers, doua pozitii in spatele lui Michael Jordan.



Nu si-a ascuns niciodata pasiunea pentru jocurile de noroc. El insusi a declarat ca a pierdut in jurul a zece milioane de dolari in perioada in care a fost jucator activ. Cea mai maresuma pierduta intr-o singura ocazie: 2,5 milioane de dolari in doar sase ore jucand blackjack.


Si-a anuntat candidatura la postul de guvernator al statului sau natal , Alabama. A anuntat ca va candida in 2014. Politica a inceput-o declarandu-se republican convins, pentru ca mai tarziu sa se declare independent. Intr-un final avea sa spuna despre republicani, ca sunt o clasa politica falsa. A facut parte din grupul personalitatilor care l-au sustinut la ultimile alegeri nord-americane pe Barack Obama.


Este sustinator al casatoriilor intre homosexuali. A scris doua carti. A fost retinut de catre politie pentru ca i-a rupt nasul unui barbat dupa un meci in Milwaukee. A avut propria sa linie de pantofi sportivi la Nike.


A purtat mereu numarul 34 pe tricou. In momentul in care s-a aflat ca Magic Johnson este seropozitiv, a trecut la numarul 32, drept omagiu la adresa acestuia. Philadelphia 76ers, retragea la randul sau numarul 34, in onoarea lui Barkley. Intrebat daca jucatorii se temeau sa joaca impotriva lui Magic Johnson, datorita virusului HIV, Barkley avea sa raspunda: "-Noi jucam baschet, nu facem sex neprotejat cu Magic."



Mica biografie: Chrales Wade The Fat Barkley - nascut pe 20 februarie 1963 in Leeds, Alabama. A fost declarat MVP-ul sezonului 1992-1993 si a jucat de 11 ori in All-Star Game. Cu nationala americana de baschet a castigat de doua ori aurul olimpic, in 1992 la Barcelona si in 1996 la Atlanta. Numerele sale in NBA, 23.757 puncte,12.546 recuperari si 4215 pase decisive.


Ce s-a intamplat cu el?: S-a retras pe 19 aprilie 2000. Disputa anual Celebrity Golf Association Tour. Este casatorit cu Maureen impreuna cu care are o fetita, Christiana. A aparut in productiile cinematografice Space Jam si He got game. In prezent comenteaza meciurile din NBA pentru canalul de televiziune TNT.


Fraze celebre ale lui Barkley: Dupa o victorie cu 116-48 in fata nationalei Angolei, singurul component nemultumit al echipei americane era Barkley."-M-a lovit un angolez. Il caut sa i-o platesc si am sa i-o platesc inapoi chiar daca arata ca unul care nu a mancat nimic de doua saptamani."
THE BEST OF CHARLES BARKLEY



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu