Au trecut 14 etape. Avem deja campioana! Dinamo!

Campionatul e lung și mi se par lipsă de respect, la adresa adversarilor, declarațiile dinamovistilor și lipsă de respect, la adresa propriilor suporteri, declarațiile rivalilor celor din Stefan Cel Mare. Ligii îi mai rămân încă destule etape de trăit pentru a începe calcule ireale, iar echipele ce sunt în spatele lui Dinamo pot recupera pașii pierduți. De ce nu ar putea pierde Dinamo un avantaj pe care și l-a luat în 14 etape, atât timp cât au mai ramas de jucat 20?
3.jpg

Ok. Știm că cei de la Cluj acuză oboseala, iar la Steaua și Rapid este haos, in timp ce la Dinamo se visează iar la antrenamentele pentru Liga Campionilor, avand drept bază un singur meci reușit, o victorie impotriva unei Timișoare, si ea menținându-și echilibrul pe un fir de ața fină intins între Iancu și Tender.

1.jpg

E mai ușor insă să gestionezi haosul, asta presupun, din moment ce Dinamo nu a știut să administreze succesul, șansele pe care le-a avut deja pentru a incerca in Liga Campionilor fiind risipite, din neputința sau pur și simplu din cauza lipsei de valoare. Cupa Uefa nu se pune. Dinamo este o echipă prea mare pentru această competiție.

E normal să apară frustrările microbistului român. Steaua este o echipă care nu joacă nimic pentru că nu posedă nici un concept de joc, nici o schemă tactică, nu are nici cea mai mică idee de unde trebuie sa inceapă o partidă și unde trebuie să o termine. Fără un plan nu se poate juca nimic. Riști doar să te expui eșecurilor.

CFR-ul din Cluj seamănă cu un taur comunal caruia i s-a urcat sângele in cap după ce a trântit la pământ primul gard intâlnit in cale așa că acum nu mai contează ce are în față; un rival, o piesă de mobilă, un perete din chirpici de pământ sau tone de ciment. Aplică aceeași tactică, cu capul inainte, lovind dezlânat, cu arcada spartă, ochiul vânăt și nasul rupt. Dacă iese bine, e cel mai spectaculos K.O. pe care l-a aplicat vreodată, în caz contrar se vede obligat să asculte rușinat numărătoarea criticii publice.

E normal să apară frustrările microbistului român. Singurele echipe românești care au ținut drapelul sus prin Europa sunt in degringoladă ( se include și Rapid ), iar Dinamo s-a proclamat deja campioana noului sezon. Si doar ce au jucat cu cei de la Nijmegen.

P.S.-I-a anunțat cineva pe conducătorii clubului Dinamo că stadionul Lia Manoliu s-a demolat?

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu