Povestile fotbalului: “Lasati fotbalul in pace”


Nu se poate misca. Nu poate vorbi. Abia poate respira. Carutul cu rotile se indreapta spre peluză. 30 000 de suflete isi varsa recunostinta in fata unui om care a trait si a suferit pentru fotbal. “Borgo gol, Borgo gol” iar lacrimile lui Robberto Baggio nu pot fi stapanite. E greu sa vezi o drama, te poti detasa afectiv atunci cand doar o privesti fara sa fii implicat, însă stii, ai fost acolo in gazon, esti primul in a recunoaste acest gen de durere. Să vrei și să nu poți. Au fost colegi la Fiorentina. Erau supraumiti “B2″. In sezonul 1998/1999 cuplul “B2″ marca 29 din totalul de 44 goluri reusite de echipa viola. 14 Baggio, 15 Borgo.

.
Nu a fost niciodata un mare jucator. Insa a stat alaturi de mari jucatori precum Baresi, Van Basten, Rijkaard, Maldini sau cel care acum il ajuta sa simta iar mirosul gazonului, Roberto Baggio. El a fost cel care i-a dat Milanului biletul de intrare in finala Cupei Campionilor din 1990 cu un gol marcat in poarta celor de la Bayern Munchen.


Aparatul care traduce cuvintele ce i se invart in minte transmite catre ecranul tabelei de marcaj: “Lasati fotbalul in pace”. L-ar intreba si pe Ronaldinho: “ Te ard lacrimile? Pe tine cel pentru care pasiunea pentru fotbal a fost sufocata de dependenta pentru bani?” Se abtine. El a trait intr-un alt fotbal. Nu intelege de ce trebuie sa fie in mijlocul a mii si mii de supozitii. “Lasati fotbalul in pace.”

Tribuna striga”Borgo gol, Borgo gol”. Destinul i-a jucat lui Stefano Borgonovo o farsă crudă, insă fotbalul, acest fotbal tot mai rătăcit printre contracte de zeci de milioane si idei mega-dimensionate, inca mai are rabufniri de conștiință atunci când își aduce aminte de cei care l-au slujit umili si cu onoare. Mie unul mi s-a facut pielea de gaina vizionand acest videoclip.



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu