Jucatori de legenda: Roger Milla

Traim vremuri ciudate in fotbal, fotbalistii joaca mai mult pentru bani decat din pasiune. Ce sa mai zicemde culorile clubului sau de suporteri. Gasesti cu greu un fotbalist care sa nu iti insele asteptarile, in orice caz nu in fotbalul romanesc. Mutu s-a ratacit demult prin etajele superioare ale high-life-ului, Chivue mai morocanos decat o zi ploiasa de toamna iar Radoi cred ca mai are putin si se angajeaza in vreun spitalde elita. Priveam recent imagini inregistrate la turneul final de fotbal Italia 90 si l-am revazut pe Roger Milla si m-am intrebat...cum de nu a aparut Roger Milla pe acest blog?

Cine a fost Roger Milla?

A fost atacantul care ne-a dezvaluit noua europenilor, calitatile nouarilor africani: rapizi si cu simtul portii extrem de dezvoltat. In plus, pe langa faptul care avea o tehnica deosebita cu mingea, acel mers dezlanat si fuga sa descentrata ii creau o ireala imagine de stangacie in spatele careia se ascundeau surprinzatoare gesturi tehnice ce incantau ochii spectatorilor. Asa cum ii sta bine unui numar 9, era mortal in interiorul careului: lovea bine mingea cu ambele picioare, puternic in duelurile aeriene si o imensa doza de oportunism in fata mingii.Presiunea pe care o punea pe fundasii adversi, ambitia cu care lupta pentru fiecare balon, faptul ca urmarea orice mingepentru care parea ca este inutil sa te mai preocupi ... toate astea l-au facut sa adune o suma de goluri mai mare decat ar fi avut posibilitatea sa inscrie in mod normal.
Un jucator care a castigat simpatia unei intregi lumi fotbalistice datorita super-momentelor pe care le-a lasat la turneele finale.

Un mit pentru selectionata Camerunului. Pana la eruptia lui Samuel Eto.o in fotbal, a fost golgeterul all-time si emblema Leilor camerunezi. A participat la turneele finale din 82, 90 si 94, transformandu-se in jucatorul cel mai in varsta care a marcat la un astfel de turneu, atunci cand a reusit sa inscriein acel istoric meci pierdut cu 6-1 in fata Rusiei ( cu cinci goluri marcate de Salenko ).

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu