Primii eroi din Liga Campionilor


CFR Cluj a dat lovitura. De imagine. A reusit cu prestatia avuta intr-un singur meci sa se bata cu popularitatea adunata de Steaua in ani buni de participare in Champions League. Pentru ca daca privim retroactiv, Steaua nu a reusit sa detoneze in toate participarile ei o bomba de un calibru asemanator celei armate de CFR Cluj pe Olimpico din Roma. Ar fi acea calificare obtinuta in fata Valenciei, insa aici vorbim de Champions League. Si trecand peste cele trei puncte mari cucerite de echipa din Cluj, meritul jucatorilor de la echipa ardeleana este si mai mare. Ne-a fost spulberat, in mod pozitiv, un mare mit al fotbalului romanesc. Si anume acela ca exista viata si dupa Steaua. Iar in aceasta holograma a ambitiei si a profesionalismului pe care clubul ardelean le-a aranjat intr-un sablon de succes pana in prezent, ar trebui sa priveasca restul cluburilor romanesti care tot se chinuie de sezoane intregi sa intre in aceasta mega-competitie numita Liga Campionilor.
.
Campioana Romaniei s-a impus, contrar logicii, in fata Romei, reusind sa produca prima mare surpriza actualului sezon european, intrand pe cai mari si pe usa din fata a competitiei, obligand un continent intreg sa intoarca privirea mirata spre, deocamdata, cel mai ambitios boboc din curtea scolii.
.

.
A mai fost lamurita o dilema pe Olimpico din Roma: De ce a fost lasat Culio de Ioan Andone pe banca de rezerve, el pierzand mingea in faza ce a dus la marcarea golului lui Panucci, si de ce l-a reactivat Trombetta.
Cel de-al doilea gol al argentinianului, alaturi de cel al brazilianului Fernandinho marcat in Basel-Sahtior 1-2, au fost alese drept cele mai frumoase goluri ale serii.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu