Noul stapan al Italiei: Internazionale Milano

Fotbalistii lui Mourinho au inceput sezonul ca regi ai fotalului italian, la cotitura asteptandu-i eternii rivali de la Milan si Juventus.

Sezonul nou a luat startul de ceva saptamani si in Italia avandu-i drept principali favoriti la mai toate titlurile puse in joc pe cei de la Internazionale Milano. Faptul ca au dominat ultimii trei ani fotbalistici in Italia si sosirea pe banca tehnica a lui Jose Mourinho practic transforma Interul intr-o echipa invincibila in liga interna si un candidat serios(anul asta mai mult ca niciodata ) la titlul suprem in Champions League.

Tabla lui Mourinho, magia pe care o emana Ibrahimovici in zona in care se misca geniile, dinamica lui Cambiasso si recentele intariri, Mancini ( viteza ) si Muntari ( muschi ), intre altii, ii dau Interului o alura pe care o cauta de foarte mult timp: echipa de batut, echipa spre care toti rivalii sai privesc cu teama. Primul dintre ei, Milanul lui Ancelotti (sau Berluconi, depinde din ce punct al acestui fotbal tot mai globalizat privim) a fost protagonistul verii in peninsula realizand transferul lui Ronaldinho, transfer cu care se incearca asaltul asupra redutei conduse de antrenorul portughez.Ancelotti are incredere ca starul brazilian va straluci iar alaturi de compatriotii sai Kaka si Pato, respectivul trio fiind principala arma pe care o calibreaza Milanul in speranta castigarii unui nou scudetto dupa cinci ani de zile.

Milanul fara aer

Ascensiunea Interului a fost ajutat pe langa jocul din teren, si de alti factori care au influentat semnificativ ierarhia finala a acestor ultime sezoane. Punctul decisiv a fost cazul " Moggigate", ce avea sa ii ravasesca atat pe cei de la Juventus, cat si pe cei de la Milan ( la acel moment, cele mai in forma echipe din Il Calcio ), facand astfel partie Interului ce traia la momentul respectiv inconjurata de o mare a frustrarilor, neputincioasa desi an de an se investeau zeci si zeci de milioane de euro in transferuri care mai de care mai spectaculoase. Desi primul "scudetto" l-a castigat in birouri, urmatoarele doua au fost castigate pe teren, in conditiile in care Juventus se zbatea prin Serie B iar Milanul castiga Liga Campionilor terminand in liga interna la o distanta de 36 de puncte fata de Interul anului 2007. Echipa lui Ancelloti s-a scufundat definitv sezonul trecut, sezon in care nu au fost ajuns rezonanta si vechimea numelor, iar Kaka nu a putut trage toata caruta cu "pensionari" dupa el.


KA-PA-RO ...RELOADED

O echipa cu sapte Ligi ale Campionilor in palmares si alte 17 "scudetti" nu poate fi declarata niciodata decedata cu acte in regula, din contra, tinand cont ca anul acesta afiseaza partea secunda a formulei braziliene de atac formata la Milan.

Prima versiune KA-PA-RO, formata anul trecut, Kaka-Pato-Ronaldo, nu a dat rezultatele asteptate, fiind fragmentata de tot mai desele si "normalele" accidentari ale lui Ronaldo. Sase luni dupa, Berlusconi si-a vazut implinit visul de a il vedea pe Ronaldinho imbracat in rosu si negru, reintregind totodata si formula de atac a sezonului trecut. "Ronnie" a fost cumparat pe 21 de milioane si a fost capabil sa stranga in ziua prezentarii sale, 40 de mii de oameni care sa ii strige numele pe San Siro. Deocamdata"dintosul" nu pare sa fi revenit la forma care l-a consacrat la Barcelona, facadu-se mai evidentiat pentru preocuparile extra-fotbalistice decat pentru faptele din teren .
Erata:"Milanul a luat fiinta in 1899, iar Inter 9 ani dupa" . Multumesc Ionut pentru atentie.

Alaturi de echipele Lombarde, apare marele Juventus, revenit din plimbarea de penitenta prin SerieB la care fusese pedepsit, iar acum Claudio Ranieri a reusit sa ii redea acel stil "shock"bazandu-se pe aceeasi veche garda de jucatori formata din Del Piero, Trezeguet, Nedved sau Camoranesi, alaturi de care a lipit energia unui grup mai tanar, care totusi are ceva experienta in fotbalul european: Tiago, Sissoko, Chiellini, Iaquinta, Poulsen sau Amauri.

Dintre cei trei mari favoriti la titlu doar Milanul pariaza pe tehnica in defavoarea fortei brute sifotbalului calculat, valori adanc inradacinate in ADN-ul fotbalului italian. In grupul urmaritorilor sunt insa doua echipe care ies in evidenta tocmai din acest motiv: Fiorentina si Roma. Tocmai cele doua cluburi si-au disputat in aceasta vara semnatura unuia dintre cei mai tehnici fotbalisti din SerieA, gruparea viola reusind sa il pastreze pe internationalul roman pentru ca alaturi de nume ca Gilardino, Felipe Melo, Montolivo, Jovetic sau Vargas sa priveasca cu incredere spre un nou sezon de exceptie.

Intre timp, Roma lui Spalleti spera sa surprinda cei trei mari granzi cu o garnitura in care nu prea au aparut mari schimbari, cautandu-se inca un atacant pur-sange care sa ii permita lui Totti retragerea pe o pozitie mai putin riscanta, capitanul romanilor fiind tot mai des victima accidentarilor suferite in fata portii.

O alta echipa care s-a intarit destul de bine si cu care va avea mult de furca Interul este Lazio.Carrizo( River Plate ), Stefan Radu( trecut deja de probe ) si Mauro Zarate sunt in opinia suporterilor laziali cele mai promitatoare nume sosite in curtea clubului, ultimul sosit fiind Matuzalem,un mic si tehnic brazilian care dupa perioada jucata la Sahtior sub comanda lui Mircea Lucescu, si-a incercat norocul si in Primera Division, fara noroc insa, retrogradand chiar din primul sezon disputat in tricoul celor de la Zaragoza.

Primele etape din liga italiana confirma previziunile initiale: Dupa multi ani de incercari esuate, Internazionale a reusit sa isi impuna dictatura "nerrazura" in peninsula iar acum tinteste catre titlul suprem continental : Champions League.

2 comentarii:

25 septembrie 2008 la 19:15 ge0rgian spunea...

Tot ce-mi doresc in Italia e ca Milanul sa-si revina si sa redevina forta de acum cativa ani dar cat timp nu se va intineri echipa cred ca mai am de suferit.

26 septembrie 2008 la 02:08 Bar Tikitaka spunea...

Spune/i asta lui Ionut si te/ai ales cu un dusmnan :))

Trimiteți un comentariu