Iarna nu-i ca vara si Steaua nu-i ca CFR


Acelasi rol repetat, de parca as vedea serialul ala de desene animate de acum multi ani, in care Pif si Hercule apareau in pauzele meciurilor de fotbal sa ma enerveze cu acelasi topic enervant. Steaua jucand contra unei echipe mari din Europa. Acelasi scenariu. O echipa caruia i-a fost castrata ambitia, asta este impresia lasata de Steaua in toate aceste meciuri contra Realului, a celor de la Arsenal, Lyon, Sevilla, sau a celor de la Bayern Munchen.

O fi diferența de mentalitate? A cantarit faptul ca Steaua a avut mai multi jucatori romani in echipa? Cand naiba se schimba si la noi mentalitatea? Cat timp o sa mai luam lectii de la altii?

Asa i-am prins pe nemti si la campionatul european din 2000 si totusi nu am scos mai mult de un egal cu ei. Asa i-am prins si pe francezi la recentul european, aceeasi treaba. Suntem fricosi? Vederea numele de pe tricourile nemtilor, este un motiv suficient pentru a ne tremura șorturile? Roma se afla in vriaj, insă nici CFR nu se prezenta chiar foarte bine la ora meciului de pe Olimpico. Steaua a avut doua bări, una a portarului advers si una din off-side. CFR a avut si ea o bara, insa la un scor favorabil ei.

O echipa fara testicule, nu poate produce nimic. Cred ca singura pereche de testicule de la Steaua le are Radoi. In rest … ne batem de la egal la egal cu Slavia Praga, Dinamo Kiev sau Bate Borisov. Că și ăștia din urmă au reusit sa isi dea autogol pe Santiago Bernabeu.

Prea mult respect sau prea multa frica? Mai conteaza? Dupa atatea sezoane in Champions si cu atatia bani in joc sau in buzunare, lectia trebuia sa fie invatata pe de rost. Altfel, ar fi de preferat sa dam veste ca Steaua este un sparring-partner perfect.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu