Ce fel de suporter esti?

Intr-o lume mereu obsedata de a face liste si de se aseza intr-un anumit loc al spectrului global, apar mereu intrebari, intrebari ale caror raspunsuri au de cele mai mult ori efect contrar clarificarilor pe care le astepti. De exemplu:
.
1) Atunci cand un jucator al echipei favorite marcheaza un gol si se bucura pe garduri alaturi de galerie urandu-le cele mai calde urari “bucale” adversarilor de o viata, chiar daca acestia sunt absenti, ce faci tu?

a) Esti extaziat gandindu-te ca daca in sfarsit marcheaza si atacantul ala adus pe multi bani in vara sa se bucure dandu-l jos pe unul dintre nefericitii aia care urmaresc meciul in scaunul cu rotile pe marginea terenului si sa se puna sa faca tururi de onoare cu el.b) Te gandesti ca sunteti deja plini de atata ridicol.c) Ce mai conteaza, s-a marcat in sfarsit un gol!
.
2)Iti place sa vezi fotbalul la TV

a) In compania amicilor in vreun bar, sarbatorind golurile in asa fel incat egalarea adversarilor te prinde inca pe sub mese in cautarea telefonului pierdut.b) Acasa plictisit si lefter de bani dupa cheful de aseara.c) Cu prietena (sotia) in casa socrilor.
.
3)Folosesti tricourile de fotbal ca haine de strada

a) Da, insa doar ale echipei tale favorite.b) Nu. Ti se pare o moda de prost gust.c) Da, iar ordinea lor este Barcelona, Real Madrid, AC Milan, Inter, Ajax, Arsenal, Manchester United, Juventus. De aia e bine sa ai neamuri in strainatate!
.
4)Cel mai bun jucator pe care l-ai vazut in viata ta

a) Cristiano Ronaldo, insa sa nu il uitam pe Pele!b) Messi, insa sa nu il uitam pe Maradona!c) Hagi. Cine a fost Dobrin?
.
5) Pentru echipa adversa simti

a) O ura intensa la nivele stratosferice si abominabileb) O prieteneasca rivalitate, care uneori a fost ura, insa timpul i-a mai tocit din forta maleficac) Ignoranta la un nivel tolerat de catre corpul uman
.
6) Cand mergi pe stadion

a) Preferi peluzele, acolo e locul unui fan adevarat.b) Tribuna 1, in caz ca lucrurile nu merg de vina este Gigi din loja. Daca vezi ca vin bodyguarzii peste tine, ai gresit vinovatul, banca tehnica e aproape si antrenorul e acolo.c) Cu o punga de seminte, linistit la tribuna a 2-a
.
7) Cand joaca Nationala

a) O sustii “pana la moarte” pentru ca e echipa tuturor romanilor si meritam sa castigam si noi un turneu final in cele din urma. Daca ne-om mai califica…b) Nu te intereseaza. Fotbalisti-vedete care imbraca tricoul nationalei doar ca sa demonstreze cat de ridicoli sunt romanii, sa demonstreze cat sunt de lenesi, ca ii intereseaza doar banii …abtine-te de la injuraturic) Pe cine mai intereseaza? Castiga? Bine. Au pierdut? Era de asteptat.
.
Analiza
.
Daca raspunsurile au fost in majoritate A: Astrele prevad ca in viitorul apropiat fotografia ta va fi publicata in Gazeta Sporturilor, dezbracat pana la brau si cu fata acoperita de un fular sub un titlu cu litere mari ” Huliganii iar si-au dat in petec”.

Daca raspunsurile au fost in majoritate B: Destinul tau cel mai probabil sunt bancile din fata blocurilor, cafeaua si bere in cantitati industriale, discutand despre fotbal cu altii ca tine.
Daca raspunsurile au fost in majoritate C: Esti un oportunist! Anul trecut ai tinut cu CFR Cluj, anul asta tii cu Dinamo ca doar de aia nu vor sa se califice in Cupa Uefa; Campioni si in sfarsit in Champions League. Iti mai aduci aminte cand castiga Rapid campionatul?
.
Daca raspunsurile sunt amestecate nu te ingrijora, nimeni nu e perfect. Habar nu ai ce e ala fotbal.

.
Atentie! Primele cuvinte ale acestui articol sunt vitale. Altfel pot aparea comentarii de genul celor de aici :))

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu