Cum au dopat chinezii Jocurile Olimpice

Chinezii tot chinezi raman. Chinez inseamna comunist. Toata lumea a fost de acord ca ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice a fost ceva ce cu greu va fi depasit ca spectaculozitate, grandoare si sincronizare a participantilor. Ce se stie si ce nu se stie? Se stie ca imnul a fost cantat de o frumoasa copila chineza. Nu se stie insa ca facea play-back si ca vocea apartinea de fapt unei altei fetite care a fost exclusa din ceremonie "pentru ca era prea urata si nu reprezenta poporul chinez". Hrrrrrrrr .....

S-au vazut focuri artificiale spectaculoase, cadruri generale filmate din exteriorul stadionului in care se vedeau artificii impanzite prin toata capitala Chinei. Ce nu se stie este faptul ca acele imagini au fost prelucrate si inregistrate cu multe zile inainte de ceremonia de deschidere.

Hrrrrrrr... Si chinezii au mai reusit o performanta in premiera: o ceremonie de deschidere a Jocurilor Olimpice cu secvente inregistrate si prezentate in direct, cu play-back-uri motivate de aspectul estetic al unei fetite care ar fi trebuit sa faca parte din ceva ce se vrea un spirit de corectitudine si sportivitate, sentiment ce genereaza dintotdeauna aceasta competitie.




0 comentarii:

Trimiteți un comentariu