Vanatoarea de talente: Younousse Sankhare

Paris Saint Germain pare sa traiasca un moment dulce, asta dupa ce ultimele sezoane s-a tot chinuit impotmolita prin subsolul clasamentului din Ligue 1. Optimismul clubului din capitala Frantei nu se trage din vreo campanieferoce de transferuri, acolo unde singura achizitie notabila este cea a lui Ludovic Giuly, ci din excelenta munca pe care o depune la nivelul echipelor de juniori. Munca de acolo incepe sa dea rezultate si a scos jucatori cu mult potential precum : Mulumbu, Ngoyi, N.gog si protagonistul nostru de astazi Sankhare:

Analiza:

A iesit in evidenta inca din categoriile inferioare a celor de la PSG. In 2006 s-a proclamat campion al Frantei la sub-18 cu echipa pariziana. Sezonul trecut i-a adus primele minute jucate la echipa mare iar puștiul nu a lasat să îi zboare vrabia de sub nas. În doar cateva meciuri, enorma calitate pe care o are in picioare l-a tranformat in idolul tribunelor de pe Parc de Prince.
Imparabil in duelurile unu la unu, Sankhare este unul dintre acei jucatori care dau senzatia ca ori de cate ori au mingea, ceva se va intampla, Stilul său poate părea un pic prea individualist și prea puțin productiv pentru echipă, insă talentul lui Sankhare este atât de mare că se transformă foarte ușor intr-o armă letală pentru defensiva adversă.


Pastrand proporțiile, îmi aduce aminte de anii nebuni in care Ronaldinho incă nu descoperise dulapul cu lanțuri de aur din colecția Eminem. Are nevoie de ceva finisaje, unul dintre ele ar fi precizia șuturilor la poartă, insă nu încape nici urmă de indoială: Va fi urmatorul star al campionatului francez și al fotbalului european. Pastrati un ochi pus pe el :

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu