Banelus Interruptus

Banel e praf. Praf sau varza. Tot aia. Sau praful de pe varza. Nu mai are ce cauta la Steaua. Daca pana acum verdictele decisive le dadea Gigi Becali, de aceasta data cei care concediaza in Ghencea sunt suporterii. Banel nu a cerut mariri de contract, nu a vrut afara, si-a ascultat antrenorii, uneori cu succes, alteori neintinzandu-i-se un picior de ajutor, cu ghinion. Tontogolul de pe Santiago Bernabeu pare sa fie punctul din care sa fi inceput avantata coborare a lui Banel. Lipsea atunci din poarta Stelei cel care se ocupa cu gafele, acel portughez numit Carlos, iar Banel a luat asupra sa blestemul ierbii. Nu a existat sprint care sa nu ii fie reprosat, indiferent care a fost deznodamantul lui. A fost strans putin de beregata pentru ca si-a pus niste pene de indian in cap, a fost unul dintre cei mai injurati jucatori ai natioanelei la recentul campionat european. Si totusi Banel e perseverent( idol pentru Romeo Surdu ), permisul fiindu-i dat de catre Marius Lacatus, un om care face parte din categoria celor care stiu ce inseamna sa ti se acorde o a doua, ba chiar o a treia sansa. Balint s-a oprit la prima incercare, in timp ce Lacatus revenea in Ghencea pentru a mai scrie putina istorie. Banel nu face ravagii nocturne prin cluburi, insa suporterii ii reproseaza lipsa ravagiilor de banda terenului de fotbal. Ce spun stelistii din tribune?
Imi spune Bianca, stelista de speriat:

.
“De ce nu mai este Banel dorit in Ghencea? Cum a ajuns din unul dintre cei mai iubiti si apreciati stelisti in unul dintre cei mai huliti? De ce insista Lacatus cu el titular? Sunt cateva intrebari pe care ni le punem frecvent. Fie ca suntem stelisti, rapidisti sau dinamovisti. Nu sunt de parere ca Banel trebuie dat afara de la Steaua, dar nici nu trebuie insistat cu el atunci cand se vede clar ca nu mai face fata. Aud pareri de genul “Mai bine se duce la atletism” . Rad, dar las in dreptul lor un semn de intrebare. Nu ca l-as vedea atlet, dar nu as vrea sa-l mai vad nici titular la Steaua. Macar un meci, doua, trei. De ce sa nu incercam si altceva? De ce sa insistam cum Banel cand vedem ca deocamdata e depasit de situatie?.Aseara, in Ghencea, am vazut o echipa pe care cu totii ne-am dori-o la fiecare meci. Pase din prima, cu calcaiul. Artificii tehnice marca Dayro. Combinatii de efect pornite de Szekely si centrari ca la carte de la Ochirosii. De mult n-am mai vazut un joc asa combinativ la Steaua. Totul mergea ca la carte pana ajungea mingea la Banel. Centrari in tribune, pase la adversari, prezent oriunde, numai in joc nu. Il bagam pe Banel ca sa ce? Ca sa strice un spectacol pe care in ultimii ani de rare ori am avut ocazia sa-l privim? Ca sa alerge si atat? Ca sa depaseasca recordul la kilometrii pe meci? Ca sa ne mandrim ca Banel e in topul jucatorilor care au alergat cel mai mult la Euro? Prostii. Il bagam pe Banel in teren ca sa avem de ce ne enerva. “Ca sa avem si noi pe cine injura”, cum zicea un bun prieten. Ca sa mai prindem o mingea, doua si sa plecam cu ea acasa. (Daca le da numai in tribune ). Asa vrem noi sa castigam campionatul? Sa ne calificam in Liga? Sa mai jucam si in primavara europeana?.Nu am nimic impotriva lui. Dimpotriva, chiar e un exemplu pentru mine. Nu multi reusesc sa se ridice de jos si sa ajunga asa sus. Spun doar ca, momentan, in lotul Stelei exista jucatori care pot face mai mult decat el pentru Steaua..Banel trebuie lasat sa-si revina. Pe banca, in tribuna, chiar si pe teren, in ultimele minute ale partidelor . Trebuie incurajat de antrenor, colegi si suporteri si lipsit de criticile patronului. Asta este singura reteta care il poate readuce la forma pe care o avea cand umila Betis Sevilla chiar la ea acasa. Pana atunci, sa lase locul celor care pot face mai mult ca el.”
.
Aceasta este o opinie din interiorul masei de suporteri stelisti. Vazuta din afara situatia, sfatul poate fi urmatorul: ” Banele, este timpul sa faci turul night-cluburilor din capitala, sa socializezi, sa te arunci ori de cate ori ai ocazia in fata camerelor de luat vederi. Asa se reface moralul in fobalul romanesc. Si poate ca asa o sa iti creasca si procentajul centrarilor reusite in fata portii. A portilor adverse, bineinteles”.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu