REAL ZARAGOZA : POFTITI LA MARFA - MULTA SI DESTUL DE IEFTINA


Duminică 20 mai 2008. Zaragoza părăsea scena primei divizii spaniole de futbol după un meci dramatic pierdut in faţa celor de la Mallorca. Căderi în divizii inferioare s-au mai văzut, ceea ce surprinde însă sunt numele jucătorilor care au format lotul Zaragozei în sezonul recent încheiat. Un lot cu care la inceputul sezonului Real Zaragoza isi anunta candidatura la un loc de Champions League.Să dăm câteva nume:

Cesar ( 37 ani, portar spaniol,sosit de la Real Madrid, acolo unde mulţi ani de zile a stat în umbra lui Casillas )

Roberto Ayala ( jucător argentinian, ce-i drept are 35 de ani, insă experienţa este partea lui. A mai jucat la Valencia club cu care a cucerit o întreagă panoplie de trofee . A participat la trei turnee finale ale Campionatului Mondial de Fotbal )

Carlos Diogo ( 25 ani, fotbalist uruguayan, fundaş dreapta, cumpărat de la Real Madrid )

Pablo Aimar ( 29 ani, mijlocaş ofensiv, unul dintre starurile acestei echipe, argentinian şi el, a mai jucat la River Plate si Valencia.Două Mondiale: 2002 şi 2006 )

Peter Luccin ( 29 de ani, francez, mijlocaş, a mai jucat la Cannes, Girondines Bordeaux, Olympique Marseille, Paris Saint Germain, Celta Vigo şi Atletico Madrid )

Matuzalem ( mijlocaş brazilian, 28 de ani, a mai jucat la printre alte cluburi, la Brescia şi Sahtior Donetzk sub comanda lui Mircea Lucescu )

Ricardo Oliveira ( 28 ani, atacant brazilian, a mai jucat la Sao Paolo, Valencia, Betis Sevilla şi Milan )

Sergio Garcia ( 25 ani, atacant spaniol, convocat în premieră la naţionala Spaniei în lotul ce va disputa Euro 2008 ).

Realitatea evidentă este că Real Zaragoza este nevoită să vândă, ba chiar să vândă
la preţuri destul de mici toţi aceşti jucători pentru a evita o criză provocată de salariile destul de consistente pe care ar trebui să le plătească în continuare. Deci, va fi unul dintre punctele de atracţie al pieţei de transferuri pe durata acestei veri. Cu atât mai interesant cu cât cluburile europene se confruntă cu o acută lipsă de lichidităţi în casierii. Drept exemplu recent, Real Madrid, care a transferat luni un fundaş argentinian, Ezequiel Garay, plătindu-le celor de la Racing Santander 10 milioane de euro. Cash. Ofertă ce a avut întâietate in faţa celor 18 milioane de euro oferite de Barcelona, însă pe calupuri înşirate pe o perioadă mai lungă de timp.

Avem două echipe implicate în show-ul numit Champions League. Râmâne de văzut dacă şi cluburile româneşti încep să capete curaj şi în achiziţionarea de jucători importanţi pe piaţa europeană. La capitolul declaraţii suntem campioni.Ruşii, ucrainienii şi turcii stau la cotitură. Tăcuţi. Cu bani.

P.S. - Printr-o situaţie asemănătoare trece şi clubul francez RC Lens, retrogradat în ultima etapă din Ligue 1.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu