DE TOT RAHATUL

În momentul de faţă există două meserii care au cea mai ridicată rată de nesimţire, slabă pregătire sau prostituţie profesională pe centimetrul pătrat : presa şi politica. Nu exagerez şi spun asta pentru că specimenele care prestează în aceste domenii şi care au în mână enorma putere de a manevra masele o fac după regulile stabilite de ei însişi şi nu după regulile normalului.

Sunt lucruri care uneori chiar sperie. Spune dom" preşedinte Băsescu " Nu trebuia să îl decorez pe Deaconu până după luarea deciziei în respectivul caz Bricheta". Bun. Cu ce mă încălzeşte pe mine acum faptul că preşedintele ţării, omul care se presupune că a fost ales pentru a menţine o oarecare normă de echilbru în această blestemată ţară a fost luat de val şi a scăpat cuburi de gheaţă printr-o fisură din genunchi? Pentru că nu îmi pot imagina altceva decât faptul că a gândit cu picioarele. Acum cine îi mai convinge pe români că a fost doar o scăpare prezidenţială şi nu efectul unui boton bine atins?

Ce mai am cu presa şi de data asta? Nimic nou. Nimic asociat cu subiectul de mai sus deşi poate că ar fi fost nevoie. Termenul "nesimţire" se potriveşte la fix şi în cel mai pur sens al lui. Am tot zbierat ca descreieraţii, eu şi alţi colegi de pe Mysport încercând să promovăm o campanie prin care susţineam fotbalul curat, fotbalul jucat pe gazon şi nu direcţionat de joystick-urile din loje sau birouri de ligi şi federaţie. Nu ne-au fost acordate sprijinul şi atenţia la care am sperat pentru un simplu fapt pe care îl bănuiam, din păcate, chiar înainte pornirea respectivei campanii.

Ştiţi dumneavoastră. Scandal-rating-bani. Formula magică. Prin nesimţire înţeleg modul în care presa sportivă stă şi priveşte nepăsătoare la tot ceea ce se întâmplă în fotbalul românesc, iar pentru ca flacăra alimentată de jigodiile care au frâiele în mâini să se menţină la parametrii optimi de exploatare, adevăratele cronici sau analize de meciuri nu îşi mai au loc prin ziare. Spaţiile publicitare nu se vând cu aşa ceva.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu