Cum ar arata un fotbal romanesc normal?

A şi apărut compilaţia video cu cele mai frumoase goluri ale lunii martie. Nu a fost selecţionat nici un gol din prima ligă românească. Ar fi avut de unde alege realizatorii acestui program? Probabil că da, în cazul în care fotbalul s-ar fi jucat mai mult pe gazon şi mai puţin prin faţa microfoanelor. Mai aveţi puterea de a vă imagina un fotbal românesc normal?
.Avem nişte suporteri chiar spectaculoşi raportându-ne la nivelul economic al ţării, violenţele din tribune se încadrează în limitele normale, chiar mulţumitoare raportându-ne la nivelul frazeologic-anarhic-mintal al şontorogilor care conduc prin fotbalul românesc, avem cluburi care devin tot mai potente financiar din moment ce fotbaliştii români nu mai pleacă la cea mai mică ofertă oferită iar afluxul jucătorilor străini este totmai intens. Material bun…. ce se întâmplă atunci ?
.
Cum ar arăta un fotbal românesc fără defrişanta birocraţie, pe alocuri cu iz mafiot situată pe nivelurile superioare ierarhice, caracteristică mai degrabă unui stat subdezvoltat din lumea a treia, nu unei, “recente” este deja un termen perimat, membre a Uniunii Europene? Se stabilesc măsuri disciplinare care nu au termen de valabilitate decât pentru câteva zeci de ore, pentru ca nu ştiu care comisie să mai comprime deciziile, se iau decizii fără alte criterii decât cele deja ştiute, deja desenate sau indicate de către “cappo di tutti”.Federaţia Română de Fotbal în loc să se preocupe de centrele de juniori, de bazele sportive ale naţionalei sau de tot ceea ce ar trebui să deruleze prin statutul său, trăieşte sechestrată de nişte conducători preocupaţi doar de faptul de a da bine pe retina forurilor internaţionale, ale persoanelor influente din ţară, rezultând că astfel, scaunele le sunt asigurate în beton-armat.
.
Cum ar fi un fotbal românesc cu o presă scrisă, audio sau video dacă ratingul ar fi captatîn cele din urmă în urma unor astfel de emisiuni? Este doar un exemplu. Şi nu unul în care doar atacul tip şoc-scandal la beregata cluburilor sau ale personajelor care le conduc garantează succesul mediatic. Este o modalitate a cărui nume nu este altul decât ” a da apă la moară celor care sunt cancerul din fotbalul românesc”. O manieră deprimantă de a face gazetărie sportivă.
.
Ar fi un fotbal normal, în care despre arbitrii s-ar vorbi tot atât cât am făcut-o şi eu înacest articol, în care cluburile chiar dacă nu sunt asociaţii non-guvernamentale sau non-profit îşi aduc aminte şi de suporteri, în care vom avea parte în sfârşit şi de goluri care să facă parte din compilaţii de acest gen. Un fotbal normal.
.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu