Sa vorbim si despre fotbal : Prima liga din Cipru - Anorthosis Famagusta vrea sa ii acorde revansa CFR-ului din Cluj


Ieri s-a disputat ultima etapă a Ligii Cipriote de Fotbal. Normal ar fi să cunoaştem numele campioanei Ciprului, însă .....pentru prima oară în istoria acestei ligi, va avea loc un play-off.

Dintre cele 14 echipe care alcătuiesc componenţa primei divizii cipriote, ultimele două, Olympiakos Nicosia şi Salamina Famagusta sunt deja retrogradate. Restul echipelor vor fi împărţite în trei grupe a câte patru, în funcţie de poziţia ocupată la sfârşitul campionatului, jucând între ele, tur-retur încă şase partide. Punctele obţinute se adună cu cele din campionat , luând astfel formă clasamnetul final.

Primele patru echipe, Anorthosis Famagusta ( amintiri ardelene ? ) neînvinsă pe tot parcusul ligii şi cu un avantaj de nouă puncte faţă de locul doi, Apoel Nicosia ( echipă la care activează
şi ex-gălăţeanul-dinamovist Daniel Florea ), Omonia Nicosia şi AEK Larnaca, îşi dispută titlul şi două locuri de UEFA. Lucrurile sunt practic decise, dat fiind distanţa dintre cele patru. Titlul pentru Anorthosis şi locurile de UEFA pentru cele două echipe din capitala Ciprului.

În cea de-a doua grupă miza este un loc în Intertoto. Puţin? Pentru no, românii, cei care declanşăm războaie interetnice şi suspendăm partide cu gândul la Champions League poate că da. Pentru ciprioţii nu. Aşa că pentru acest post de Intertoto se vor bate Apollon Limassol ( echipă care a pierdut locul patru în ultima etapă ),APOP, Paralimni şi Ethhnikos Achna.

În ultima grupă se află echipele care se luptă pentru evitarea ultimului loc retrogradabil. Doxa Katakopias ( practic salvată, însumând deja puncte care să îi permită să privească mai detaşată acest mini-turneu ), Alki Larnaka, AEL şi ARIS Limassol.Cei care vin cu avantaj moral mai puternic sunt cei de la Aris dacă stâm şi ne uitâm la dinamica ultimelor rezultate din ligă, asta în timp ce celelalte două rivale se află pe o pantă descendentă.

Aşa că, mai râmân câteva săptâmâni până la închiderea acestei ligi. Campioana va fi probabil mai vechea cunoştinţă a celor de la CFR Cluj. Râmâne de văzut dacă vom avea parte de revanşă.Depinde de ce se mai întâmplă prin liga românească. Altă mâncare de peşte..... împuţit.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu