Noul Van Basten al fabricii Berlusconi


La varsta de trei ani, deja lovea mingea de fotbal. Juca fotbal de sala, pentru ca tatal sau ii inoculase veninul sportului rege in sange, iar mama sa intuia ca acel copil ce dadea suturi in portocalele de prin supermarketuri va avea sa devina un supercrack al fotbalului. Si asa a si fost, desi totul era pe punctul de a lua o curba neasteptata atunci cand micul Alexandre avea doar 10 ani. Isi rupe bratul jucand cu echipa orasului sau si este dus la spital pentru a ii fi acordate ingrijirile de rigoare. Problema a aparut in momentul in care medicii au descoperit pe langa fractura bratului, o tumoare osoasa la umar, cu posibilitatea de a degenera in cancer. Alexandre a ajuns pe masa de operatii, iar chirurgii au reusit sa dribleze cu succes cancerul. Tatal sau functionar, mama sa casnica, au fost nevoiti sa treaca prin momente grele. Nu puteau face fata costurilor ridicate ale operatiei, insa spitalul a decis sa suporte totul si dupa numai trei luni, copilul era recuperat total. Dupa operatie , Alexandre a continuat sa joace fotbal, insa cu un tricou cu maneci lungi pentru a ascunde gipsul ce ii ascundea umarul. Azi are 18 ani si este noul Van Basten al fabricii Berlusconi. Mai este cunoscut drept PATO, Alexandre Pato.


Trei ani dupa accident, Alexandre intra in categoriile inferioare ale clubului din Porto Alegre, spre marea dezamagire a tatalui sau, fan declarat al celor de la Gremio, inamicul public numarul unu al celor din Porto Alegre. A fost inceputul unei fulgeratoare cariere pentru Alexandre, cel ce avea sa inceapa a fi cunoscut drept Pato, in onoarea orasului sau natal. In doar patru ani a pus mana pe un post de titular la Porto Alegre, a fost golgeterul acesteia si a ridicat in maini Cupa Intercontinentala la Tokia, castigata in fata Barcelonei lui Ronaldinho. Ajunsese pe cele mai inalte culmi si toate cluburile mari ale Europei aveau ochii atintiti asupra sa. La usa sa au sunat cei de la Chelsea, urmatii de Real Madrid, insa destinul ii pregatise ca ursita, AC Milan.


Cineva, cumva a reusit sa il convinga pe Silvio Berlusconi sa amane o importanta intalnire de afaceri si sa traga o privire fugara peste cateva clipuri video cu un pusti minune care juca in Brazilia si care avea nuante de geniu. Berlusconi a acceptat, a vizionat clipurile si sententionat dupa zece minute in care nu a dezlipit privirea de pe ecran :


=Nu am mai avut aceasta senzatie de cand l.am transferat pe Van Basten. Acest copil este nascut pentru a juca pe San Siro.


AC Milan a platit imediat 22 de milioane de dolari, iar Alexandre Pato inca minor a devenit transferul minune al campioanei europene de cluburi en.titre. Transferul sau a fost facut prea tarziu pentru a mai putea fi inscris in lista pentru turul din IL Calcio. Asa ca Pato a fost nevoit sa astepte implinirea celor 18 ani, iar pe 13 ianuarie 2008, noul Van Basten al celor de la Milan si.a vazut doua vise implinite dintr.un foc : sa inscrie pe San Siro si sa joace alaturi de idolul sau , Ronaldo. Viitorul este al sau. Inca este devreme, insa despre Alexandre Pato se poate afirma ca, in careu, este un asasin cu chip de copil si ca dedesubtul protectorului dentar se ascund ascutitii colti al viitorul Van Basten din fabrica Berlusconi.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu