DESPRE RESPECT SI ADMIRATIE


Citeam pe undeva că în FA Cup au posibilitatea să se înscrie echipe alcătuite chiar şi din suporteri, echipe care cu o mare cantitate de noroc alături, ajung să joace contra giganţilor din Premier League în cazul depăşirii primelor runde eliminatorii. Este cazul celor de la Havant and Waterlooville, o echipă din ce-a de-a şaptea divizie engleză, care aseară a înfruntat Liverpool pe legendarul Anfield .

=

O istorie întreagă. Acest club de pe coasta de Sud, rezultat în urma fuziunii a modestelor echipe din satele Havant şi Waterlooville, a început să dispute rundele preliminarii din FA CUP în septembrie 2007 şi puţin câte puţin a urcat treptele respectivei competiţii eliminând toate echipele întălnite în cale. Ultima victimă, Swansea City liderul celei de-a treia divizii englezeşti. În acea partidă a fost stabilit şi recordul de asistenţă pe stadionul din Havant, 4400 de spectatori au marcat o cifră ce probabil cu greu va mai fi depăşită în istoria viitoare a acestui club, din moment ce media asistenţei era în jurul a 600 de spectatori pe meci.

=

Sâmbătă 26 ianuarie 2008, aceşti jucători au jucat în faţa a peste 40 000 de oameni prezenţi pe Anfield Road. Cele 45 de procente care îi vor reveni din încasările acetui meci, înseamnă o serioasă înjecţie financiară pentru o echipă alcătuită din paznici de noapte, instalatori, electricieni, gunoieri sau pescari. Această echipă şi-a căştigat pentru o oră admiraţia unui stadion întreg ( inclusiv a mea , în faţa micului ecran ). Revăzând acum golul marcat de Paquette, cel care avea să îi pună echipa în avantaj în faţa celor de la Liverpool şi bucuria ulterioara ( VIDEO AICI ), îţi dai seama că s-a întâmplat un lucru din categoria celor care rămân întipărite pe veci în memoria microbiştilor englezi. De două ori a preluat Havant and Waterlooville conducerea pe tabela de marcaj, un 2-2 la pauză care le dădea dreptul să viseze, s-a impus însă logica şi Liverpool a căştigat cu 5-2 după un hat-trick reuşit de Benayoun.

=

Însă asta contează mai puţin. Important este că acei gunoieri vor avea ce să le povestească vecinilor, nepoţilor si prietenilor de prin pub-urile satelor Havant şi Waterlooville. Că au fost pe Anfield şi au băgat frica în Liverpool. Sunt campionii moral ai FA CUP câştigănd repsectul şi admiraţia întregii suflări fotbalistice din Anglia. Această echipă al cărui buget pe un an îl poate plăti Fernando Torres cu salariul lui pe o săptămână.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu