"LA 12"-Pentru prima oara in fata presei.

Să faci un interviu faţă în faţă cu şeful celei mai spectaculoase galerii din lume a fost ceva imposibil pănă astăzi.Cotidianul sportiv spaniol Marca a reuşit în exclusivitate şi în premieră ceea ce nu reuşiseră până în prezent nici un alt mediu de comunicaţie,atât din Argentina cât şi din întreaga lume.Un interviu cu Mauro Leandro Martin ,şeful "LA 12",galeria echipei de fotbal argentiniene Boca Juniors.
-
Nimic de a incita sau a provoca rivalii.Le place sa vorbeasca despre cat de vestite sunt cantecele si coregrafiile lor.Însa inainte de a citi articolul pe care vi voi reproduce integral mai jos, vă rog să urmăriţi câteva videoclipuri cu această galerie,pentru a vă edifica de ce "LA 12" este cea mai spectaculoasă masă de suporteri din lume.(Ultimul clip este putin mai violent).

----------------
"Marca-Ce este "barra brava"?
Mauro Martin-Barra Brava!Nimic special,presea ne spune aşa,noi suntem doar fideli suporteri ai lui Boca Juniors şi vom fi mereu.Nimic brav în asta.Pentru noi nu există,ziua mamei,ziua tatălui,onomastice sau zile de naştere.Nici măcar naşterea propriului meu fiu nu m-a împiedicat să merg la un meci al lui Boca.
-Ce diferenţă este între voi şi restul suporterilor?
-Noi încurajăm echipa pe durata celor 90 de minute fară să ne oprim ,indiferent dacă sunt în avantaj sau dacă pierd cu 5-0.Ceilalţi o fac doar cănd au chef,de obicei cand echipa lor câştigă.
-Cum este o zi de fotbal pentru voi?
-Începe foarte devreme.Cam cu şapte ore înainte.Împărţim biletele de intrare,planificăm cum se aşează bannerele şi pănă nu este tot în ordine nu plecăm catre stadion.Suntem ultimii care intră pe stadion şi nu vrem ca nimic să rămână la voia întâmplării şi nici ca vreun membru al galeriei să nu vadă partida.
-Ce trebuie să facă un suporter pentru a face parte din "LA12?
-Oricine poate face parte din "LA12".Singura condiţie este să fie fidel Boca Juniors.Trebuie să fie disponibil pentru ca aceste coregrafii oferite de galerii să fie posibile şi cel mai important să cănte şi să strige pe durata întregului meci.
-"LA12" este admirată în întreaga Europă pentru spectacolul din tribune,mai ales pentru căntecele voastre.
-Ştim că ne admiră pentru că suntem ceea ce suntem.Asta ne umple de mândrie.A fi referent pentru galerii de pe un alt continent este ceva frumos pentru noi şi ne motivează pentru a continua să inventăm căte ceva la fiecare partidă disputată de Boca.
-Ca de exemplu?
-Cântecele.În galerie sunt două persoane care se ocupă numai şi numai de asta.De compunerea cântecelor.Trecând peste faptul că toţi participăm dacă avem idei,ei sunt cei care inovează mereu.
-Care este procesul prin care este adoptat un cantec de către galerie?
-Până şi un cantec insignifiant are procesul lui.Cei doi ni-l propun,noi îl ascultăm şi pe durata a câteva zile îl căntăm in privat până îl perfecţionăm pentru a ajunge în punctul în care să le placă tuturor.După aceea îl cântăm pe stadion şi dacă publicului îi place este deja un succes;dacă nu are priză la public,trecem la următorul.
-Câţi membri are "LA12"?
-Nucleul care merge în toate deplasările numără 1500 de persoane.Ne ducem pe absolut toate stadioanele pe care joacă Boca.Indiferent daca este in Argentina sau în afara ţării.Pe stadion propriu,e normal să fie peluza plină.
-Există o zi fară fotbal pentru tine?
-Mor numai dacă mă gândesc.Am lăsat multe lucruri importante deoparte numai pentru a merge să vad meciurile lui Boca şi te asigur că Boca va fi întotdeauna cel mai imporant lucru pentru mine.Unica ocazie în care nu am fost pe stadion la meci,a fost cea în care am fost reţinut de către poliţişti.
-"LA12" are un loc special în tribunele stadionului ori vă aşesaţi după cum ajungeţi acolo?
-Stăm in aceeaşi peluză dintotdeauna.Însă fiecare membru"LA 12" are locul lui fix care se căştigă prin loialitatea pentru culorile echipei.Nu vine la meci,nimeni nu îi ia locul.
-Tot mai multă violenţă pe stadioanele argentiniene şi "LA 12" este prima acuzată de acest lucru.
-Adevărat,din păcate.Însă de când sunt eu în frunte galeriei am eradicat violenţa la Boca.
-V-au influenţat incidentele violente din cadrul clubului River Plate?(Aici menţionez ca in cadrul galeriei lui River Plate au avut loc multe conflicte violente soldate chiar şi cu decesul unor suporteri)
-Clar!Trecănd peste faptul că sunt cei mai mari rivali ai noştri,ne doare să vedem cum se bat şi se omoară între ei.
-De ce crezi că se ajunge la bătăi intre grupuri ale aceleiaşi galerii?
-Pentru a domina şi a obţine controlul absolut în interioru galeriei.Se înâmplă des.
-Cu ce galerie a altui club vă înţelegeţi bine?
-Cu niciuna.Suntem unici.Suntem Boca.Restul nu contează pentru noi.

Mauro Martin este cel mai tânăr sef( 30 de ani) din istoria galeriei lui Boca,ajungând în această poziţie după ce predecesorul său s-a predat poliţiei.Vom reveni cu partea a doua a acestui articol de îndată ce,cei de la Marca vor publica continuarea în ediţia tipărită.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu