DOUA CUPE,ACELASI SCOP-ETERNA POVESTE


Acest mijloc de săptămână atăt de plin în meciuri pe întregul continent se reflectă şi la noi prin disputarea partidelor din 16-mile Cupei României.Partide ale căror rezultate au cam fost lipsite de surprize ( la această oră cand scriu,încă nu s-a jucat Bacău-Steaua) .Ieri au avut loc partide deasemeni şi în Carling Cup , omonima englezilor (una dintre cupele lor de fapt),turneu considerat al treilea ca relevanţă acolo, însă un turneu cu o sănătate de invidiat.

Comparaţia între cele două competiţii este înfricoşătoare,însă nici nu vreau să imi imaginez disproportionalitatea la care se va ajunge dacă în Romănia mai exista încă o competiţie gen Cupa României (a fost o data o Cupă a Ligii).În insula
britanică se umplu stadioanele,nimeni nu se plânge de oboseală şi se trăiesc emoţii incredibile în momentul tragerilor la sorţi.

E adevărat că şi echipele englezeşti prezintă pe teren garnituri cârpite cu cei care de obicei nu joacă titulari,însă Anglia explotează mai bine ca nimeni spiritul de competiţie pură şi nealterată în fiecare partidă disputată indiferent de competiţie.Dacă s-ar înfiinţa Cupa Halbei de Aur,pentru a pune un exemplu in absurd, va avea acelaşi succes.Această atitudine,care logic,ar trebui să apară in oricare alt scenariu fotbalistic mondial,inclusiv la noi,este din păcate exclusivitatea britanicilor şi nu pare ca va avea tendinţa de a se propaga prea mult.

În timp ce în Romănia o semifinală, să zicem, in care apare un nume ca Steaua sau Dinamo este un motiv suficient pentru a umple  pe jumătate peluzele stadioanelor şi jumătate de pagină in presa zilei posterioare,măine în Anglia vor avea amintirile unei alte nopţi memorabile.Vor vorbi de cea mai bună partidă a lui Torres la Liverpool de la sosirea sa acolo,de excelentul joc al unui Cardiff City  care vine cu o tripleta de atacanţi spectaculoasă (Fowler,Hasselbaink şi Sinclair) sau se va vorbi de o nouă vicorie obţinută de un Arsenal cutremurător de tânăr(mai lipseşte puţin şi pe teren apar puşti de 14-15 ani).

Căt costă să copiem acest sistem pentru a inconjura şi Cupa noastră .Din păcate,cum zice anunţul,sunt lucruri pe care banii nu le pot cumpăra.Pentru toate celelalte ne va rămâne fotbalul românesc şi televizorul pentru fotbalul adevărat.

1 comentarii:

26 septembrie 2007 la 17:53 Alberto Boţoghină spunea...

In Romania ar face tot posibilul sa mai reduca meciurile si asa .. dar sa mai faca inca o competitie.. ai nostri sunt obositi rau.. si la propriu si la figurat.. nici nu ne putem compara vreodata cu Anglia..la nimic. chiar daca o data i-am batut.. dar deh.. era Generatia de Aur.. nu ce e acum :)

Trimiteți un comentariu