Good Bye Dica

Steaua lui Dica la Steaua are zilele numarate, atat propriul cat si figuratul. Starul indiscutabil al stelistilor, cel care facea sa creasca iluziile acestora intr-un prim sezon de Champions League de exceptie, este acum semnalat cu degetul de catre patron ca maxim responsabil cu delicatei situatii in care se afla Steaua. Toate amanuntele duc la concluzia ca Dica a incheiat particularul sau capitol cu Steaua si cat de curand fortat sau de bunavoie, va parasi Ghencea. La fel cum au facut-o multi altii in ultimul timp. Ciclurile trec prea repede, mult prea nerabdatoare cu performanta in fotbalul romanesc.
.
Dica si-a pierdut greutatea cuvantului in interiorul vestiarului, asta daca a avut-o vreodata. El nu este fin, nas, cumatru sau cine stie ce alta ruda cu patronul. Nu are asigurare pentru scaderea considerabila de forma si slabul randament din turul campionatului, asa ca nu a fost de mirare ca nici un coechipier de echipa nu l-a incurajat dupa ce a avut ” curajul de a se pune cu patronul” simtindu-si amenintat locul de titular in echipa o data cu sosirea hoardei latino-americane in Ghencea. Facand o paralela, Ronaldinho se afla in momente similar de delicate la Barcelona, dupa ce a fost principalul protagonist al revenirii echipei catalane dupa o lunga pauza fara titluri. Ronaldinho insa a fost tot timpul incojurat de sustinerea colegilor in fata atacurilor presei, suporterilor sau uneori chiar ale sefilor. “Ronnie este foarte hotarat sa revina la forma excelenta dovedita in sezoanele trecute. Este un jucator stralucitor, care inca face parte dintre cei mai buni din lume” - Silvinho, ” Este cel dintotdeauna, cu aceeasi iluzie de a ajuta echipa.” - Victor Valdes, ” Nu mi se pare corect sa fie criticat dupa toate lucrurile frumoase si bune pe care le-a facut pentru echipa. Este un coleg foarte important pentru toti” - Thuram. Coechipierii lui Ronaldinho nu se obosesc de atata aparare in fata lui, ai lui Dica nici macar nu simuleaza asa ceva, de comoditate sau de teama.
.
In orice caz, un lucru este cert, Steaua a pornit in mijlocul iernii un nou proiect. Cu Dica sau nu facand parte din el ? Timpul va decide. Intre timp, patronul va igieniza pietre si va obtine autorizatii sanitare pentru a le putea arunca.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu